...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

12.12.2022.

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu “Umeće ratovanja” autora Sun Cua.

.

“Na prvi pogled izgleda da se radi o ratovanju, ali uopšte nije tako. Knjiga je zapravo jedna velika filozofija, bolje rečeno, istočnjačka filozofija koja se može primeniti i na život i na školovanje i na posao. Ona sadrži neke od najvećih životnih mudrosti, poput 'Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže' ili moj omiljeni citat 'Šta biste sve bili u stanju da uradite kada biste uradili sve što možete'. U svakom slučaju, puno priče o motivaciji, treningu, disciplini i preduslovima za uspeh u životu", kaže Vladimir.

Sun Cu je bio kineski mislilac i pisac, general i vojni strateg. Iako je napisao "Umeće ratovanja" pre više dve hiljade godina, ono je i dan danas čitano, proučavano i citirano.

D. Predin

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Talason"

Novinarka Sanja Đorđević nam za ovu nedelju preporučuje jednu mističnu knjigu - u pitanju je roman "Talason" autora Dragana Orlovića.

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Vredi pročitati "Izuzetno glasno i neverovatno blizu"

Multimedijalni umetnik Vojin Ivkov za ovu nedelju preporučuje knjigu "Izuzetno glasno i neverovatno blizu", autora Džonatana Safrana Fora.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo