...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Putovanje duša" Majkla Njutna

05.07.2021.

Mlada talentovana harfistkinja Marija Basta koja je učestvovala na mnogobrojnim takmičenjima u našoj zemlji i inostranstvu, trenutno je na master studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Marija nam je za ovu sedmicu preporučila knjigu Majkla Njutna "Putovanje duša".

.

"Ova knjiga koju trenutno čitam pomaže mi da bolje razumem sebe, da pravilno odlučujem kad je reč o mom privatnom i profesionalnom životu. Radi se o relativno uzvišenim stvarima koje mogu da se protumače na pozitivan način. Smatram da bi trebalo svako da je pročita kako bi bolje upoznao sebe", kaže Marija.

Majkl Njutn je lekar, psihoterapeut i naučnik. On je, po sopstvenim rečima, dugo bio "čvrsto na zemlji" ne verujući ni u šta što nauka nije dokazala, ali nije mogao da skloni glavu, kako kaže, pred činjenicama koje su mu se jasno predstavile.

U knjizi "Putovanje duša" dr Majkla Njutna predstavljeni su iskazi dvadeset devetoro ljudi, dati u stanju dubokog hipnotičkog transa u koji ih je uveo, koristeći svoju revolucionarnu tehniku hipnotičke regresije. Dok su se nalazili u stanju nadsvesti, mogli su da dopru do svojih skrivenih, blokiranih sećanja na život duše posle smrti fizičkog tela i opisali su sve do najsitnijih detalja šta se dešava sa dušom posle smrti, kuda ona odlazi i kako izgleda duhovni svet u kojem duše borave.

"Mi smo božanska, ali nesavršena bića koja postoje u dva sveta - materijalnom i duhovnom. Naša sudbina je da prelazimo iz jednog sveta u drugi kroz vreme i prostor, dok učimo kako da ovladamo sobom i razvijamo svoje moći spoznaje", navodi između ostalog Majkl Njutn u svojoj knjizi.

Možda te još zanima:

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo