.
Trenutno
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Psihomagiju"

01.04.2019.

Ovonedeljno štivo nam je preporučio Voja Malešev, frontmen bendova Killo Killo Banda i Drum'n'zez. U pitanju je najnovije delo Alehandra Hodorovskog, "Psihomagija".

.

"Trenutno je čitam i veoma je zanimljiva, čini da ti dan bude interesantniji dok je čitaš i dok posle razmišljaš o njoj. Ona je spoj nečega što ja najviše volim, ima u sebi malo ezoterije, psihologije i nekih zanimljivih događaja iz života pisca koji su poludokumentarni, a polufiktivni. Tako da čovek prosto ne zna šta ga sledeće očekuje", rekao nam je Voja.

Knjiga Psihomagija nudi čitaocu skorašnji intervju sa Hodorovskim u kome nam on govori o smrti, sudbini, religiji, kloniranju ljudi, o svojoj ideji o budućnosti čovečanstva ili o potrebi da nam probudi svest. Delo se završava kursom sa vežbama, kroz koje nam autor pokazuje kako možemo da razvijemo svoju kreativnost i da je iskoristimo da bi nas oslobodila uloga i predubeđenja, i dodatkom sa dvanaest stvarnih psihijatrijskih slučajeva kada su se pacijenti izlečili nakon što su im propisani psihomagijski činovi.

.
Mladi novosadski dramaturg i pisac Filip Grujić, dobitnik ovogodišnje nagrade na Sterijinom pozorju i autor romana "Bludni dani…
.
Kada ideja za štivo vredno čitanja dođe od momka koji je i sam napisao roman, za čiji je nacrt osvojio Ninovu stipendiju, gotovo…
.
Ne dajte kišnom vikendu da vam pokvari predstojeću nedelju!
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?