...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Psihomagija"

20.06.2022.

Umetnik performansa Rade Obradović za ovu nedelju preporučuje knjigu "Psihomagija" čileansko-francuskog multimedijalnog umetnika Alehandra Hodorovskog.

.

"Knjiga se bavi načinima kako da rešimo neke svoje životne probleme ili kako da kvalitetnije živimo. Autor ne daje brze savete, ali zagovara jednu vrstu filozofije koja u sebi sadrži psihologiju i umetnost. On je spojio to i njegovo dotadašnje iskustvo u jednu metodu koja se zove 'Psihomagija'. Ona je uveliko povezana i sa performans artom, jer se samim fizičkim, vidljivim činom oslobađamo neke tegobe ili dostižemo neki cilj koji želimo", kaže Rade.

Alehandro Hodorovski je multimedijalna ličnost: pozorišni reditelj, scenarista, pisac, pesnik, glumac, producent, kompozitor, muzičar i duhovni guru. Svetsku popularnost je stekao zahvaljujući avangardnim filmskim ostvarenjima "El Topo" i "Sveta planina".

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo