...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Područje bez signala

24.04.2023.

Novinar Igor Išpanović nam ove nedelje preporučuje roman Roberta Perišića "Područje bez signala", koji je široj publici poznat kao inspiracija za istoimenu televizijsku seriju.

.

Kako kaže naš sagovornik, ono što ga je najviše privuklo knjizi jeste njena interesantna političko-ideološka premisa.

"Ona se igra sa pitanjem kako izgleda kada kapitalista pokuša da oživi propalu fabriku, ali dozvoli radnicima da se samostalno organizuju, kao za vreme socijalizma, i upravljaju proizvodnjom. Radnja je obeležena pečatom ovih prostora i čitalac može da ima utisak kao da živi u mestu gde se radnja dešava, gde je sve u proteklih 20 godina zamrlo, gde nema nade, gde svi traže slamku spasa...", priča Igor.

Robert Perišić je trenutno jedan od najpopularnijh hrvatskih pisaca. Njegova karijera duga je skoro tri decenije, a tekstovi su mu objavljivani u nedeljnicima Feral Tribune i Globus. Njegov prvi veliki roman bio je "Naš čovjek na terenu" koji je imao laskavu titulu best-selera u Hrvatskoj 2008. godine.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Uspeh, što da ne"

Novinarka Marija Grbić za ovu nedelju preporučuje knjigu "Uspeh, što da ne", autora Džeka Kenfilda.

.

Vredi pročitati "Kontakt"

Studentkinja komunikologije Jelisaveta Zubac za ovu nedelju preporučuje roman "Kontakt" Karla Sejgana.

.

Vredi pročitati: "Naopačke: Škola obrnutog sveta"

Multimedijalni umetnik Igor Stević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Naopačke: Škola obrnutog sveta" urugvajskog autora Eduarda Galeana.

.

Vredi pročitati: Milena Marković "Deca"

Novinar Highwaystar magazina Božidar Milovac za ovu nedelju proporučuje roman "Deca" prošlogodišnje dobitnice 68. Ninove nagrade Milene Marković.

.

Vredi pročitati: Intelektualna istorija Evrope

Frontmen benda Nemi pesnik Milan Marković nam za ovu nedelju preporučuje knjigu "Intelektualna istorija Evrope" Marvina Perija.

.

Vredi pročitati "Šake pune oblaka i druge drame"

Književnica Marijana Čanak, čiji se roman "Klara, Klarisa" protekle godine našao u užem izboru za NIN-ovu nagradu, za ovu nedelju…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo