.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Na rubu pameti

17.12.2018.

Bend TBF je krajem godine na svoju turneju ubacio i Novi Sad i nakon dve godine vratio se novosadskoj publici kako bi još jednom pretresli stanja uma, pozvali na pozitivan stav naravno sa željom da niko nikome ne pokvari dan. I pored svega toga dobili smo i preporuku za čitanje.

.

Član TBF-a, Aleksandar "Saša" Antić nam je pored muzike preporučio i roman Miroslava Krleže.

"Jedina knjiga koju je napisao u prvom licu u jednom zanimljivom vremenu. U pitanju je genijalna knjiga kojoj sa se često vraćao, a kako sam čuo sada po njoj snimaju i film", rekao je Saša. 

Roman "Na rubu pameti" prvi put je objavljen 1938. godine u Zagrebu, a drugo izdanje je svetlo dana ugledalo je tek 1954. godine. Ovo je jedini Krležin roman pisan u prvom licu i to iz perspektive doktora prava koji buntovnim stavom dolazi u sukob sa društvom, jer jedino u takvom otporu vidi smisao života. Krleža svojim specifičnim stilom na ironičan i sarkastičan način pristupa ljudskoj gluposti i ljudima koje smatra da su pod maskama, koje se ponašaju u skladu sa javnim ludilom, amoralni i koristoljubivi pojedinci koji ne prežu ni pred čim, pa čak ni pred ubistvom.

J.M.

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
.
Mladi pesnik je objavio svoju zbirku pesama. Koliko često čujete ovu rečenicu? Nedovoljno. Međutim, mladi pesnik Srđan Sekulić…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?