...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Muškarci koji mrze žene

20.05.2019.

Nedanvni nastup Mikija Solusa u Domu b-612 bio je odlična prilika da ovog zagrebačkog umetnika zamolimo da slušaocima Oradija preporuči dobru literaturu.

.

"Pre nedelju dana završio sam sa čitanjem knjige 'Muškarci koji mrze žene.' Bila mi je skroz dobra, zapravo, mnogo bolja i od filma. Jako te uvuče u atmosferu, vidiš taj sneg, vidiš mali otočić i sve te ljude. Napeto je i atmosferično, bio sam jako zaljubljen u knjigu", kaže Miki.

"Muškarci koji mrze žene" je prva knjiga u trilogiji Milenijum, čiji su glavni akteri neobičan par istražitelja, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander.

Bleda i anoreksičnog izgleda, istetovirana, ošišana skoro do glave, s probušenim nosom i obrvom – Lizbet Salander je najbolji istražitelj u prestižnoj stokholmskoj firmi za obezbeđenje. Putevi poznatog novinara i ove misteriozne devojke se ukrštaju i oni će se suočiti ne samo sa misterijom iz prošlosti, već i sa anomalijama savremenog društvenog poretka, koji dovodi do izražaja najgore ljudske osobine.

Trilogija "Milenijum" predstavlja najpopularniji serijal svih vremena u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj i bila je veliki hit u SAD, Francuskoj, Italiji, Španiji, Nemačkoj i većini evropskih zemalja. Prodata je u preko 60 miliona primeraka, u više od 40 zemalja.

Popularnost ove trilogije učinila je Stiga Lašona najčitanijim svetskim piscem u 2010. godini, kao i najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Trilogija "Milenijum" je dobila nagradu Biblioteke grada Beograda za najčitaniju knjigu stranog pisca u 2010. godini.

Možda te još zanima:

.

Vredi čitati Patrika Nita

Tamara Popović, 24-godišnja muzičarka iz Beograda koja stvara pod pseudonimom tam, preporučila nam je dva naslova: "Musungu Džim i veliki poglavica Tuloko"…

.

Vredi pročitati: Sok od ananasa za divnu damu

Ines Ezgeta dolazi iz Sombora. Posle završenih studija psihologije u Novom Sadu, ova devojka trenutno završava master iz oblasti primenjenog…

.

Vredi pročitati: "Buđenje"

Višestruki osvajač Svetskog šampionata u harmonici i jedan od ovogodišnjih dobitnika Youth hero nagrade Aleksa Mirković preporučio je knjigu "Buđenje", pisca…

.

Vredi pročitati: Majstor i Margarita

Psihomodo Pop jedan je od najpopularnijih rokenrol sastava bivše Jugoslavije. Nastali su 1983. a ovih dana ponovo su aktuelni, uz…

.

Vredi čitati Njegoša

Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U…

.

Vredi pročitati "Arhipelag gulag"

Dvadeseti vek bio je vek logora i stradanja. Mnogo je o njemu knjiga napisano i filmova snimljeno, ali je malo…

  • 15:00 Album nedelje
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo