.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Muškarci koji mrze žene

20.05.2019.

Nedanvni nastup Mikija Solusa u Domu b-612 bio je odlična prilika da ovog zagrebačkog umetnika zamolimo da slušaocima Oradija preporuči dobru literaturu.

.

"Pre nedelju dana završio sam sa čitanjem knjige 'Muškarci koji mrze žene.' Bila mi je skroz dobra, zapravo, mnogo bolja i od filma. Jako te uvuče u atmosferu, vidiš taj sneg, vidiš mali otočić i sve te ljude. Napeto je i atmosferično, bio sam jako zaljubljen u knjigu", kaže Miki.

"Muškarci koji mrze žene" je prva knjiga u trilogiji Milenijum, čiji su glavni akteri neobičan par istražitelja, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander.

Bleda i anoreksičnog izgleda, istetovirana, ošišana skoro do glave, s probušenim nosom i obrvom – Lizbet Salander je najbolji istražitelj u prestižnoj stokholmskoj firmi za obezbeđenje. Putevi poznatog novinara i ove misteriozne devojke se ukrštaju i oni će se suočiti ne samo sa misterijom iz prošlosti, već i sa anomalijama savremenog društvenog poretka, koji dovodi do izražaja najgore ljudske osobine.

Trilogija "Milenijum" predstavlja najpopularniji serijal svih vremena u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj i bila je veliki hit u SAD, Francuskoj, Italiji, Španiji, Nemačkoj i većini evropskih zemalja. Prodata je u preko 60 miliona primeraka, u više od 40 zemalja.

Popularnost ove trilogije učinila je Stiga Lašona najčitanijim svetskim piscem u 2010. godini, kao i najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Trilogija "Milenijum" je dobila nagradu Biblioteke grada Beograda za najčitaniju knjigu stranog pisca u 2010. godini.

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
.
Mladi pesnik je objavio svoju zbirku pesama. Koliko često čujete ovu rečenicu? Nedovoljno. Međutim, mladi pesnik Srđan Sekulić…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?