...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Moć uveravanja

01.10.2018.

Kako pripremiti govor, osvojiti publiku i savladati tremu? Na pitanja koje svako od nas sebi postavlja pre javnog nastupa sada postoji odgovor, a Goran Gonđa, moderator radionica društvenog aktivizma za ovu nedelju upravo preporučuje literaturu za koju smatra da bi trebalo da je pročitate.

.

Goran Gonđa preporučuje knjigu "Moć uveravanja" Mirele Španjol Marković, koja je profesionalni trener govora i voditeljka seminara iz oblasti govorništva i komunikacija.

"Mladima bih preporučio da pročitaju knjigu 'Moć uveravanja' koja se bavi javnim nastupom, jer smatram da je u pitanju kompletan udžbenik o javnom nastupu", kaže Goran.

U opisu knjige stoji da je u eri vizuelnih medija i direktnog marketinga, umeće uveravanja pretpostavka uspešnog poslovanja. Kako pripremiti govor, osvojiti publiku i savladati tremu? Na pitanja koje svako od nas sebi postavlja pre javnog nastupa odgovara ova knjiga kroz niz vežbi, korak po korak. Ona će na osnovu bogatog praktičnog iskustva iz oblasti retorike pomoći čitaocu da savlada govorničku veštinu. "Moć uveravanja" jedan je od retkih priručnika ove vrste koji kod nas ponovno afirmiše evropsku školu retorike, jedno vreme neopravdano u senci tzv. "američke škole govorništva".

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo