.
Trenutno
Pokretač
 Studentska emisija
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Jupiterova putovanja"

20.02.2018.

Svetski putnik i bajker iz Vršca Borivoje Vlaisavljević Buca preporučio nam je knjigu koja spada u domen njegovog života i interesovanja. Reč je o knjizi "Jupiterova putovanja" (Jupiter's travels), Teda Simona. Radi se naravno o putopisu motorom.

.

Foto: emolasvegas.org

Simonu je trebalo četiri godine da proputuje 45 zemalja na svom Triumph Tiger motociklu. Počeo je 1973. obilazeći Afriku od Tunisa do Južne Afrike, zatim je vozio po Južnoj Americi, Australiji, pa u Aziji, preko Indije Avganistana i Bliskog Istoka stigao do Evrope. Roman je beleška sa ovih putovanja.

"To je knjiga koja je i na mene ostavila jak utisak. Naravno, opisuje putovanja motociklom po svetu, to je knjiga koja je možda malo i pokrenula tu celu industriju sedamdesetih godina i zaista je iskreno preporučujem", rekao je Buca gostujući na Oradiju.

Buca je u svom životu motorom takođe obišao mnogo država na više kontinenata i opisao ih je u dve knjige, kojima je nedavno dodao još jednu, "Dve noću u Kjahti", u kojoj beleži utiske sa prošlogodišnjeg putovanja po Rusiji i Mongoliji. 

.
Marko Kovačević aka Bukmarkić osoba je koja se sa preporukama za čitanje pojavila na Instagramu, ali i na našem sajtu.
.
Dušica Stojković, dirigentkinja novosadskog "Pop hor radija", preporučila nam je knjigu nagrađivanog norveškog pisca, koji se…
.
Ako si od onih kojima je dosta provoda i želiš da se osamiš uz knjigu ili film onda je tema emisije "O tome se priča" bila kao…
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?