.
Trenutno : Hit nedelje
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Jupiterova putovanja"

20.02.2018.

Svetski putnik i bajker iz Vršca Borivoje Vlaisavljević Buca preporučio nam je knjigu koja spada u domen njegovog života i interesovanja. Reč je o knjizi "Jupiterova putovanja" (Jupiter's travels), Teda Simona. Radi se naravno o putopisu motorom.

.

Foto: emolasvegas.org

Simonu je trebalo četiri godine da proputuje 45 zemalja na svom Triumph Tiger motociklu. Počeo je 1973. obilazeći Afriku od Tunisa do Južne Afrike, zatim je vozio po Južnoj Americi, Australiji, pa u Aziji, preko Indije Avganistana i Bliskog Istoka stigao do Evrope. Roman je beleška sa ovih putovanja.

"To je knjiga koja je i na mene ostavila jak utisak. Naravno, opisuje putovanja motociklom po svetu, to je knjiga koja je možda malo i pokrenula tu celu industriju sedamdesetih godina i zaista je iskreno preporučujem", rekao je Buca gostujući na Oradiju.

Buca je u svom životu motorom takođe obišao mnogo država na više kontinenata i opisao ih je u dve knjige, kojima je nedavno dodao još jednu, "Dve noću u Kjahti", u kojoj beleži utiske sa prošlogodišnjeg putovanja po Rusiji i Mongoliji. 

.
Ove nedlje mladi novosadski atletski trener Feđa Kamasi preporučio nam je knjigu koja se bavi možda i najboljim bendom s ovih prostora,…
.
Vladimir Radusinović Radule iz novosadskog benda Atheist Rap ove nedelje preporučio nam je delo škotskog autora Alana Spensa.
.
Zrenjaninski glumac Dejan Karlečik ove nedelje preporučio nam je jedan od najznačajnijih romana ne samo unutar opusa slavnog ruskog…
Program
Kalendar događaja
Maj 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li su online peticije dovoljne da se nešto promeni?