...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

31.10.2022.

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija Ivančajić preporučilla nam je za ovu nedelju knjigu "Ja sam Malala", autorke Malale Jusafzai. 

.

"Ona je živopisno opisala događaje u kojima se našla kada se zalagala za jednaku edukaciju za sve. Knjiga može biti jako inspirativna i nadam se da će vam se dopasti", kaže Emilija. 

Malala Jusafzai je pakistanska devojka koja je sa svojih 17 godina osvojila Nobelovu nagradu za mir, čime je postala najmlađa osoba u istoriji koja je dobila ovu nagradu za bilo koju oblast. Poznata je kao borkinja za pravo na obrazovanje i prava žena, zbog čega je i pokušan atentat na nju 2012. godine, koji su organizovali Talibani. Njujork Tajms je snimio dokumentarac o njenoj borbi.

D. Predin


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Hrana bogova"

Pisac i scenarista Dušan Žica za ovu nedelju preporučuje knjigu "Hrana bogova" Terensa Mekene.

.

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu…

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Moj muž"

Novosadska novinarka Danijela Andulajević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Moj muž" makedonske spisateljice Rumene Bužarovske. 

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo