.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: J kao jastreb

03.06.2019.

Svaki početak meseca valjalo bi otvoriti čitanjem neke dobre knjige. Ovaj put preporuka nam stiže od učesnice panela "POSTujem dakle postojim" Branislave Antović.

.

Ona na svom instagram profilu ima segment koji se zove Brana's book club, gde svakog meseca preporučuje po jednu knjigu. Za čitaoce i slušaoce Oradija ovaj put izdvojila je knjigu "J kao Jastreb".

"Knjiga koja mi je ostavila najjači utisak jeste 'J kao Jastreb' Helen Mekdonald. Izdavač te knjige je Prometej, od srca je preporučujem, jer je jedna od boljih koje sam pročitala u poslednjih par godina" kaže Branislava.

Suočena sa gubitkom oca, Helen se okreće divljini utkanoj u ptici kojoj se divi od malena – jastrebu-kokošaru; prikazujući put u magičnu širinu misaonog toka jezikom koji nas odvodi u predivne krajeve Velike Britanije.

Pripitomljavajući divljeg jastreba, Helen prolazi kroz različite životne faze, lagano se udaljavajući od prošlosti, puštajući je da ostane negde iza.

Ovi memoari predstavljau mnogo više od prostog uvida u nečiji život – ovo je život svih onih koji se mogu nazvati čovekom.

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
.
Mladi pesnik je objavio svoju zbirku pesama. Koliko često čujete ovu rečenicu? Nedovoljno. Međutim, mladi pesnik Srđan Sekulić…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?