.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: J kao jastreb

03.06.2019.

Svaki početak meseca valjalo bi otvoriti čitanjem neke dobre knjige. Ovaj put preporuka nam stiže od učesnice panela "POSTujem dakle postojim" Branislave Antović.

.

Ona na svom instagram profilu ima segment koji se zove Brana's book club, gde svakog meseca preporučuje po jednu knjigu. Za čitaoce i slušaoce Oradija ovaj put izdvojila je knjigu "J kao Jastreb".

"Knjiga koja mi je ostavila najjači utisak jeste 'J kao Jastreb' Helen Mekdonald. Izdavač te knjige je Prometej, od srca je preporučujem, jer je jedna od boljih koje sam pročitala u poslednjih par godina" kaže Branislava.

Suočena sa gubitkom oca, Helen se okreće divljini utkanoj u ptici kojoj se divi od malena – jastrebu-kokošaru; prikazujući put u magičnu širinu misaonog toka jezikom koji nas odvodi u predivne krajeve Velike Britanije.

Pripitomljavajući divljeg jastreba, Helen prolazi kroz različite životne faze, lagano se udaljavajući od prošlosti, puštajući je da ostane negde iza.

Ovi memoari predstavljau mnogo više od prostog uvida u nečiji život – ovo je život svih onih koji se mogu nazvati čovekom.

.
Glumica Milica Grujičić za ovu nedelju nam je preporučila knjigu "Vernon Trodon", autorke Virdžini Depent .
.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
.
Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?