...
TRENUTNO16:00 - 17:20Leto na O radiju

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: J kao jastreb

03.06.2019.

Svaki početak meseca valjalo bi otvoriti čitanjem neke dobre knjige. Ovaj put preporuka nam stiže od učesnice panela "POSTujem dakle postojim" Branislave Antović.

.

Ona na svom instagram profilu ima segment koji se zove Brana's book club, gde svakog meseca preporučuje po jednu knjigu. Za čitaoce i slušaoce Oradija ovaj put izdvojila je knjigu "J kao Jastreb".

"Knjiga koja mi je ostavila najjači utisak jeste 'J kao Jastreb' Helen Mekdonald. Izdavač te knjige je Prometej, od srca je preporučujem, jer je jedna od boljih koje sam pročitala u poslednjih par godina" kaže Branislava.

Suočena sa gubitkom oca, Helen se okreće divljini utkanoj u ptici kojoj se divi od malena – jastrebu-kokošaru; prikazujući put u magičnu širinu misaonog toka jezikom koji nas odvodi u predivne krajeve Velike Britanije.

Pripitomljavajući divljeg jastreba, Helen prolazi kroz različite životne faze, lagano se udaljavajući od prošlosti, puštajući je da ostane negde iza.

Ovi memoari predstavljau mnogo više od prostog uvida u nečiji život – ovo je život svih onih koji se mogu nazvati čovekom.

Možda te još zanima:

.

Vredi čitati Patrika Nita

Tamara Popović, 24-godišnja muzičarka iz Beograda koja stvara pod pseudonimom tam, preporučila nam je dva naslova: "Musungu Džim i veliki poglavica Tuloko"…

.

Vredi pročitati: Sok od ananasa za divnu damu

Ines Ezgeta dolazi iz Sombora. Posle završenih studija psihologije u Novom Sadu, ova devojka trenutno završava master iz oblasti primenjenog…

.

Vredi pročitati: "Buđenje"

Višestruki osvajač Svetskog šampionata u harmonici i jedan od ovogodišnjih dobitnika Youth hero nagrade Aleksa Mirković preporučio je knjigu "Buđenje", pisca…

.

Vredi pročitati: Majstor i Margarita

Psihomodo Pop jedan je od najpopularnijih rokenrol sastava bivše Jugoslavije. Nastali su 1983. a ovih dana ponovo su aktuelni, uz…

.

Vredi čitati Njegoša

Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U…

.

Vredi pročitati "Arhipelag gulag"

Dvadeseti vek bio je vek logora i stradanja. Mnogo je o njemu knjiga napisano i filmova snimljeno, ali je malo…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo