.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Dolazim po tebe i vodim te sa sobom"

24.12.2018.

Vesna Pašćanović, osnivačica plesnog udruženja GroovE, koji se bavi modernim, uličnim plesovima, ove nedelje nam je preporučila knjigu zanimljivog italijanskog autora kojeg je stručna javnosti i kritika često nagrađivala značajnim priznanjima. Prema njegovim delima, do sada, snimljeno je pet filmova.

.

"Preporučila bih knjigu 'Dolazim po tebe i vodim te sa sobom', autor je Nikolo Amaniti, a zapravo svaka njegova knjiga je super, super. Mnogo uživam u njegovim romanima, bukvalno se osećam kao da gledam film i toplo svima preporučujem", kaže Vesna.

Gde je Iskjano Skalo? Autor ga do tančina opisuje i situira u širu okolinu RIma, podsmevajući se još jednom opštem mestu o netaknutim ruralnim sredinama kao autentičnim čuvarima vrednosti u doba ove naše post-postmoderne papazjanije.

Iskjano Skalo je mentalni prostor zagušljive italijanske provincije u kojem je religija neobavezujući privezak kojim se ipak maše, porodica mesto pritajene agresivnosti a škola pretnja za svoje nezaštićene polaznike. Čitalac se u taj prostor uživljava, simpatiše ga, smeje se; tragedija nastaje iznenada, mada je sve upućivalo na nju pre nego što je nepodnošljiva lakoća postojanja sve uravnila.

.
Dušica Stojković, dirigentkinja novosadskog "Pop hor radija", preporučila nam je knjigu nagrađivanog norveškog pisca, koji se…
.
Ako si od onih kojima je dosta provoda i želiš da se osamiš uz knjigu ili film onda je tema emisije "O tome se priča" bila kao…
.
Dobitnik Ninove nagrade za roman godine je pisac Vladimir Tabašević za delo "Zabluda svetog Sebastijana", koje je izdala Laguna.
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Koliko ste skloni postprazničnoj depresiji?