...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Četrdeset dana"

25.05.2020.

Mladi pisac Danilo Todorović preporučio nam je knjigu svog kolege iz Smedereva Uroša Timića koji je pažnju ljubitelja fantastike privukao svojim prvim romanom "Osmi život".

.

"'Četrdeset dana' je knjiga koju bih prvu preporučio. Ovaj roman je ujedno i moje omiljeno Timićevo delo"", navodi Danilo.

Ovaj roman govori o smrti, ljubavi i potrazi za životom. U nesvakidašnjem selu, sila vidljiva samo Stefanu uzrok je mnogih nesreća i tragedija koje su selo zadesile. Kroz Stefanovu priču, njegovu borbu sa, kako sopstvenim tako i tuđim demonima, kroz priču starca Todora koji se suočava sa najuzvišenijim "ja" u sebi nakon svoje smrti, kroz priču dečaka Pavla koji se svojski bori sa svojom traumom, ali i kroz priče svih drugih junaka ovog romana, četrdeset dana dobija sasvim novi oblik.

Ova knjiga je za svakog ko želi da sazna šta se dešava kada sudbina odluči da podeli život na "pre i posle", kada ne bira trenutak. Pitanje je: Da li ćemo uspeti da sačuvamo dovoljno sreće da bismo opstali u periodu "posle"?

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo