.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Kultura / Knjiga

Vredi čitati "Moju borbu" Karl Uvea Knausgora

15.04.2019.

Kada ideja za štivo vredno čitanja dođe od momka koji je i sam napisao roman, za čiji je nacrt osvojio Ninovu stipendiju, gotovo je sigurno da ovaj savet ne može biti loš. Autor romana "Ništa se nije desilo" Stefan Janjić, ovom preporukom stavio je pred ljubitelje čitanja jedan izazov.

.

foto: bukmarkić

"Preporučio bih čitaocima knjigu 'Moja borba' Karl Uvea Knausgora. Izdavač za Srbiju je izdavačka kuća Buka. Pretpostavljam da će malo čitalaca prihvatiti ovaj predlog zato što je reč o šestotomnom romanu sa više od 3.500 stranica."

Stefan nam je objasnio da je reč o autobiografskom delu jednog Norvežanina koji bukvalno ispisuje čitavu svoju životnu priču, od svog detinjstva do dana kada postaje otac.

"Knjiga je toliko fascinantna da prosto ne možete da je ispustite iz ruke. To je nešto što se lako čita, a nije lako štivo. To je nešto što na neverovatan način podstiče empatiju, daje utisak da niste sami u svojim problemima. Da postoji neko sa sličnim patnjama koje možda nikada niste naglas formulisali, ali ih svakako proživljavate iz dana u dan" rekao nam je Stefan.

On je dodao i da misli da takva vrsta iskrenosti nikada nije viđena u književnosti i da mnogi kritičaru kažu da je Knausgor dokazao da se može pisati na nov način.

"Ova knjiga je nešto potpuno neviđeno i siguran sam da onaj ko odluči da uloži svoje vreme da pročita ovu knjigu, neće biti razočaran", tvrdi Stefan Janjić

M. M.

.
Nakon objavljivanja albuma "Braća" a pre nastupa na Exit festivalu, porazgovarali smo sa ekipom Bekfleš i pitali ih da vam preporuče…
.
Maja Cvetković iz beogadskog benda E play ove nedelje preporučila nam je knjigu jednog domaćeg autora.
.
Svaki početak meseca valjalo bi otvoriti čitanjem neke dobre knjige. Ovaj put preporuka nam stiže od učesnice panela "POSTujem…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?