.
Trenutno
Music mix
Kultura / Knjiga

Vragolaž preporučuje "Mistični kabare"

18.12.2017.

Alehandro Jodorovski je filmski režiser čiji su filmovi uticali na generacije filmskih stvaralaca širom sveta. Veliki mislilac i resire pokazao je dosta duha i smisla za humor i psihologiju pišući jedno od svojih najvažnijih dela. To je jedan od razloga zašto nam ovog autora danas predstavlja Vragolaž.

.

"Preporučujem knjigu Alehandra Jodorovskog 'Mistični kabare', to je jedna od knjiga koja će te naučiti mnogo toga o sebi, o psihi i o čoveku uopšte. Ona proučava čoveka i prikazuje ga kroz pričice", kaže Vragolaž.

U Mističnom kabareu prikazana je struktura susreta koje Alehandro Jodorovski godinama održava sa publikom koja dolazi na njegove konferencije. Više od stotinjak šala i inicijatorskih priča poslužilo mu je kao osnova za analizu ljudskog bića bez ’maske’, sa njegovim problemima, strahovima, nesigurnostima i nedostacima. Vragolaž kaže da je Mistični kabare u velikoj meri sličan filmskom opusu slavnog režisera.

"Jodorovski je veliki um koji je pravio neke od najčudnijih filmova koje sam ikada gledao. Čim sam čuo da postoji ova knjiga odmah sam je kupio. Knjiga je kao i on sam, sveopšta i priča o razviću čoveka i njegovom napretku", kaže Vragolaž.

Veliki broj primera i komentara koje autor nudi o razlozima koji nas sprečavaju da budemo srećni i da se razvijamo u pravcu Pune svesti, pomoći će čitaocu da izleči odnos sa samim sobom, sa drugima, sa životom i sa njegovom okolinom. Vragolaž kaže da ovu knjigu preporučuje svima koji sebi umeju da postave prava pitanja o životu.

.
Zimska razmena knjiga održaće se u nedelju, 21. januara, u kulturnom centru Dom b-612. Ovo je treća razmena knjiga koju književni…
.
Filip Grujić je student dramaturgije koji trenutno živi na relaciji Novi Sad - Beograd. Pored muzike, Filip se veoma dobro snalazi…
.
Miloš Zubac je mladi novosadski pesnik, kantautor i pisac koji se stvaranjem bavi više od dvadeset godina. Pored benda "Prkos Drumski"…
Program
Kalendar događaja
Januar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Kako ćete se informisati kad Facebook potpuno izbaci medije iz news feeda?