.
Trenutno
Pre podne na O radiju
 Oradio ekipa
Kultura / Knjiga

Milorad Milinković preporučuje Opsadu 13

20.11.2017.

Knjigu nedelje ovog puta nam je preporučio režiser, pisac, sportski komentator i kviz-tragač Milorad Milinković. On se odlučio za zbirku priča poznatu širom sveta. 

.

"Ne bih da namećem neke klasike i zato sam se odlučio za mađarsko-kanadskog pisca koji me je iznenadio svežinom ideja i stila. Njegovo ime je Tamaš Dobozi i on je napisao zbirku priča koju stvarno morate pročitati", kaže Milorad.

Knjiga se zove Opsada 13 i govori o decembru 1944. godine, kada je Crvena armija ušla u Budimpeštu čime je otpočela jedna od najkrvavijih opsada u Drugom svetskom ratu. Opsada se završila u februaru sledeće godine, ali se njene posledice osećaju decenijama posle toga.

Milinković kaže da ga davno neka priče nije tako zamislila.

"Odavno nisam pročitao nešto tako sveže i novo kao što je Dobozijeva zbirka i preporučujem je bukvalno svima", kaže Milinković.

Opsada 13 je inteligentan, emotivan i virtuozan ciklus priča o ratu, porodici, odanosti, ljubavi i iskupljenju koji je napisao jedan od najboljih kanadskih autora i svetski priznati pisac kratkih priča. I dalje možete da ga pronađete u većini knjižara.

P. K.

.
Mladi novosadski umetnik Veroljub Naumović, idejni tvorac projekta "Deindividualizacija", u svom stilu i istraživanju sličnih tema…
.
Završno veče Kursa kreativnog pisanja proze Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu biće organizovano…
.
Adrenalniski sportovi uvek donose uzbuđenje spoljnog sveta koje svako proživljava na svoj način. Često, sportisti koji neguju…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?