.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Knjiga

Književni klabing - provod uz knjigu

18.01.2015.

Inicijatorka ideje „Književnog klabinga“, ujedno i diplomirana filološkinja  Sanja Pavlović,  za O radio, kaže da su ona i njene kolege poželele da sve ono što pročitaju podele na jednom mestu, a da to sve bude dostupno i svim drugim zainteresovanima.

.

Klabing, ali onaj gde se provodite uz čitanje, gde se raspravlja o pročitanim delima, utiscima i razmišljanjima, dešava se svake druge nedelje u Apolo centru u okviru „Književnog klabinga“. Razgovara se u prijatnoj atmosferi, gde su sva mišljenja dobro došla, a najbolju atmosferu naprave dela koja podstiču na raspravu koja zna da potraje i do dva sata.

Inicijatorka ideje „Književnog klabinga“, ujedno i diplomirana filološkinja  Sanja Pavlović,  za O radio, kaže da su ona i njene kolege poželele da sve ono što pročitaju podele na jednom mestu, a da to sve bude dostupno i svim drugim zainteresovanima.

"Dok sam razgovarala sa svojim prijateljima, skontali smo da se u gradu dešavaju mnoge književne večeri, promocije, tribine, ali da ne postoji mesto gde se može zapravo razgovarati o pročitanoj knjizi", i gde potpuno nepoznati ljudi međusobno mogu deliti svoja mišljenja", objasnila je Sanja.

 Kako Sanja još kaže, dela koja će čitati biraju na osnovu svojih ličnih afiniteta, ali se na kraju uvek izglasa jedna knjiga. Do sada su književni klaberi čitali i govorili o Nabokovoj Loliti, Kamijevim Pravednicima, Markesovim Sto godina samoće, a na prethodnom književnom provodu, raspravljalo se o Tišmnom delu Upotreba čoveka.

Sledeći klabing zakazan je za 29. januar u 19 časova, u Infopolisu u Apolo centru, a na „tapeti je“ Remarkov roman Noć u Lisabonu. Pa ako želite da čujete kako drugi razmišljaju o knjizi koja i vas zanima, ulaz za ovaj provod je slobodan. 

 

 

Nataša Šaru

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
.
Mladi pesnik je objavio svoju zbirku pesama. Koliko često čujete ovu rečenicu? Nedovoljno. Međutim, mladi pesnik Srđan Sekulić…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?