...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Književni klabing - provod uz knjigu

18.01.2015.

Inicijatorka ideje „Književnog klabinga“, ujedno i diplomirana filološkinja  Sanja Pavlović,  za O radio, kaže da su ona i njene kolege poželele da sve ono što pročitaju podele na jednom mestu, a da to sve bude dostupno i svim drugim zainteresovanima.

.

Klabing, ali onaj gde se provodite uz čitanje, gde se raspravlja o pročitanim delima, utiscima i razmišljanjima, dešava se svake druge nedelje u Apolo centru u okviru „Književnog klabinga“. Razgovara se u prijatnoj atmosferi, gde su sva mišljenja dobro došla, a najbolju atmosferu naprave dela koja podstiču na raspravu koja zna da potraje i do dva sata.

Inicijatorka ideje „Književnog klabinga“, ujedno i diplomirana filološkinja  Sanja Pavlović,  za O radio, kaže da su ona i njene kolege poželele da sve ono što pročitaju podele na jednom mestu, a da to sve bude dostupno i svim drugim zainteresovanima.

"Dok sam razgovarala sa svojim prijateljima, skontali smo da se u gradu dešavaju mnoge književne večeri, promocije, tribine, ali da ne postoji mesto gde se može zapravo razgovarati o pročitanoj knjizi", i gde potpuno nepoznati ljudi međusobno mogu deliti svoja mišljenja", objasnila je Sanja.

 Kako Sanja još kaže, dela koja će čitati biraju na osnovu svojih ličnih afiniteta, ali se na kraju uvek izglasa jedna knjiga. Do sada su književni klaberi čitali i govorili o Nabokovoj Loliti, Kamijevim Pravednicima, Markesovim Sto godina samoće, a na prethodnom književnom provodu, raspravljalo se o Tišmnom delu Upotreba čoveka.

Sledeći klabing zakazan je za 29. januar u 19 časova, u Infopolisu u Apolo centru, a na „tapeti je“ Remarkov roman Noć u Lisabonu. Pa ako želite da čujete kako drugi razmišljaju o knjizi koja i vas zanima, ulaz za ovaj provod je slobodan. 

 

 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Kroz krizu – čitanjem

Književno popodne "Čitanjem kroz krizu" biće održano u knjižari Bulevar books u sredu, 16. oktobra sa početkom u 17 časova.

.

Poezija je bezbedna, za sad

Prema nedavnom istraživanju koje je uradio Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, 80 odsto ispitanika je u istraživanju reklo da nije…

.

OPENS radionica za brzo čitanje i mudro učenje

Lako odlutate dok učite, odlažete početak učenja uz savršeno dobre izgovore, a stvarno želite da pročitate više od 100 strana za sat…

.

Vredi čitati Ju Nesbea

Iako je proleće stiglo na velika vrata i verlujemo da vas uopšte ne drži mesto, ipak mislimo da vremena za…

.

Bibliotekari uzvraćaju udarac

Biblioteke su oduvek bila mesta koja oduzimaju dah svojom arhitekturom, ali i sadržinom. Ako i ne živite u gradu u…

.

Javno čitanje drame studenata dramaturgije

U okviru novembarskog repertoara Pozorišta Promena, posetioci će imati priliku da u ponedeljak, 12. novembra, prisustvuju javnom čitanju drame studenata…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo