...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Književni klabing - provod uz knjigu

18.01.2015.

Inicijatorka ideje „Književnog klabinga“, ujedno i diplomirana filološkinja  Sanja Pavlović,  za O radio, kaže da su ona i njene kolege poželele da sve ono što pročitaju podele na jednom mestu, a da to sve bude dostupno i svim drugim zainteresovanima.

.

Klabing, ali onaj gde se provodite uz čitanje, gde se raspravlja o pročitanim delima, utiscima i razmišljanjima, dešava se svake druge nedelje u Apolo centru u okviru „Književnog klabinga“. Razgovara se u prijatnoj atmosferi, gde su sva mišljenja dobro došla, a najbolju atmosferu naprave dela koja podstiču na raspravu koja zna da potraje i do dva sata.

Inicijatorka ideje „Književnog klabinga“, ujedno i diplomirana filološkinja  Sanja Pavlović,  za O radio, kaže da su ona i njene kolege poželele da sve ono što pročitaju podele na jednom mestu, a da to sve bude dostupno i svim drugim zainteresovanima.

"Dok sam razgovarala sa svojim prijateljima, skontali smo da se u gradu dešavaju mnoge književne večeri, promocije, tribine, ali da ne postoji mesto gde se može zapravo razgovarati o pročitanoj knjizi", i gde potpuno nepoznati ljudi međusobno mogu deliti svoja mišljenja", objasnila je Sanja.

 Kako Sanja još kaže, dela koja će čitati biraju na osnovu svojih ličnih afiniteta, ali se na kraju uvek izglasa jedna knjiga. Do sada su književni klaberi čitali i govorili o Nabokovoj Loliti, Kamijevim Pravednicima, Markesovim Sto godina samoće, a na prethodnom književnom provodu, raspravljalo se o Tišmnom delu Upotreba čoveka.

Sledeći klabing zakazan je za 29. januar u 19 časova, u Infopolisu u Apolo centru, a na „tapeti je“ Remarkov roman Noć u Lisabonu. Pa ako želite da čujete kako drugi razmišljaju o knjizi koja i vas zanima, ulaz za ovaj provod je slobodan. 

 

 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Lektira razvija kritičku svest

Reakcija javnosti na odluku da se dela Desanke Maksimović izbace iz nastavnog programa za treću i četvrtu godinu gimnazija, ukazala…

.

Proširi svoje znanje na najbrži način

Jedan od glavnih izgovora je definitivno - nemam vremena. Tim rečima tešimo sebe kada ne pročitamo tu knjigu koja stoji…

.

Biblioteke su se preselile na internet

Biblioteke u našoj zemlji ne rade od sredine marta, kada je uvedeno vanredno stanje. S obzirom na to da se…

.

Pronađite besplatne knjige

Biblioteke ne rade, ali to nije izgovor da se ovo vreme ne iskoristi za čitanje. Svako ima neku knjigu koju…

.

Vredi pročitati: "Film i filozofija"

Branislav Aleksić, student srpske književnosti i osnivač jutjub kanala Filmadžija koji se bavi filmskim recenzijama, preporučio nam je knjigu Dominika…

.

Vredi pročitati: Oproštajni dar

Marko Bogunović je član redakcije Rizoma, onlajn portala za književnost i društvene teorije, a ujedno i master komparativne književnosti. On…

  • 15:00 Album nedelje
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo