...
TRENUTNO10:00 - 10:10Pre podne na O radiju

Kultura / Knjiga

Izađite iz oklopa svakodnevnice uz Funky Business

19.09.2016.

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održan TAKT fest, takmičenje neafirmisanih akustičnih izvođača i autora. Organizatora TAKT festivala Milana Vračara zamolili smo da nam kaže koju knjigu trenutno čita i šta bi preporučio mladim čitaocima.

.

Kjell Anders Nordstrom je ekonomista, pisac i govornik. Jonas Ridderstrale je takođe ekonomista, a zajedno su autori knjige "Funky Business". Kako kaže organizator TAKT festivala Milan Vračar ovu knjigu trenutno čita, pa iako ne deluje reprezentativno preporučio bi je svima.

"Mislim da je dobro da ljudi razumeju da mogu izaći iz tog oklopa svakodnevnice i uraditi nešto sa svojim životom", kaže Milan.

Knjiga govori i o tome da je sposobnost organizacije da uči i naučeno pretoči u akciju njena najveća konkurentska prednost. Kako se navodi u jednoj od recenzija knjige, znanje je postalo roba koja brzo zastareva, a konkurenciju čini svaka osoba koja ima pristup internetu.

museo hermann hesse 5097 t10 jpg

"Mladim ljudima bih definitvno preporučio knjigu "Sidarta". Mislim da bez toga ne treba ništa da počinju, Hese je stvarno osnovno", rekao je organizator TAKT festivala.

Ukoliko je prva knjiga ipak bila previše ozbiljna, drugi predlog ste čuli. Sidarta je lik u knjizi koji postaje nezadovoljan duhovnom ispunjenošću koju mu pruža vera i kreće na put traganja za prosvetljenjem, ne odustajući od cilja i ideje ni po koju cenu.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo