...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Kultura / Knjiga

Čaba Silađi: Čitajte "Put mirnog ratnika"

29.08.2016.

Olimpijac Čaba Silađi, jedan od naših najperspektivnijih individualnih sportista, želi da podeli sa vama knjigu koja mu se duboko urezala u sećanje. "Put mirnog ratnika" Dena Milmena roman je koji u sebi prelama istinite događaje sa elementima fikcije. Pomalo autobiografska, uz mnogo mašte i zdravog humora, knjiga je postala veliki hit pre svega zahvaljujući činjenici da je Den Milmen, svestki šampion u gimnastici. On u knjizi putuje u područja romanse i magije, svetlosti i tame, tela uma i duha. 

.

"Preporučio bih 'Put mirnog ratnika' Dena Milmena jer je to knjiga koja je ostavila ogroman utisak na mene. Ja sam prvo pogledao film koji je snimljen po ovom delu, ali me je tek knjiga zamislila i oduševila", kaže Čaba.

"Put mirnog ratnika" je delom autobiografska uz mnogo fikcije, a može se čitati i kao motivaciono delo. Ova knjiga koje sa neprevaziđenim humorom prenosi prodornu mudrost i istinu, govori direktno o univerzalnoj potrazi za srećom.

"To je knjiga o sportisti, gimnastičaru u Americi pisana po istinitim motivima. Veoma je maštovita i mislim da će svi ljudi, ne samo sportisti, u njoj pronaći mnogo toga što im se dopada i što će ih oduševiti, a na kraju i naterati da na život gledaju drugačijim očima", kaže Čaba.

Den Milmen je bivši šampion sveta u gimnastici na trambolini, univerzitetski profesor, instruktor borilačkih veština, učitelj i autor četrnaest knjiga iz oblasti samo-pomoći. "Put mirnog ratnika" adaptiran je u dugometražni nagrađivani film, "Peaceful Warrior" iz 2006. godine u režiji Viktora Salve sa Nikom Noltom u glavnoj ulozi. Na Svetskom šampionatu u trambolini, u Londonu 1964. godine, Den Milmen je postao prvi svetski prvak u toj disciplini.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Čaba Silađi: Ne vidim se u sportu posle karijere

Sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Londonu u trci na 50 metara prsno, samo je trenutni domet Čabe Silađija, jednog…

.

Ford v Ferrari: brzina koja je ubila birokratiju

Žanr: Drama Režija: Džejms Mangold Uloge: Met Dejmon, Kristian Bejl, Džon Berntal

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. januara

Nastavljamo sa dobrim žurkama, izložbama i promocijama. 

.

The Witcher: Prehajpovana zabava za fanove

Žanr: Epska fantastika Stars: Henri Kavil, Freja Alan, Anja Čalotra Režija: Alik Sakharov, Šarlot Brendstrum, Aleks Garsia Lopez, Mark Jobst

.

Nedeljni vodič od 13. do 19. januara

Dosta odmaranja, doček nas čeka!

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo