...
TRENUTNO11:00 - 12:00Y2K

Kultura / Knjiga

Čaba Silađi: Čitajte "Put mirnog ratnika"

29.08.2016.

Olimpijac Čaba Silađi, jedan od naših najperspektivnijih individualnih sportista, želi da podeli sa vama knjigu koja mu se duboko urezala u sećanje. "Put mirnog ratnika" Dena Milmena roman je koji u sebi prelama istinite događaje sa elementima fikcije. Pomalo autobiografska, uz mnogo mašte i zdravog humora, knjiga je postala veliki hit pre svega zahvaljujući činjenici da je Den Milmen, svestki šampion u gimnastici. On u knjizi putuje u područja romanse i magije, svetlosti i tame, tela uma i duha. 

.

"Preporučio bih 'Put mirnog ratnika' Dena Milmena jer je to knjiga koja je ostavila ogroman utisak na mene. Ja sam prvo pogledao film koji je snimljen po ovom delu, ali me je tek knjiga zamislila i oduševila", kaže Čaba.

"Put mirnog ratnika" je delom autobiografska uz mnogo fikcije, a može se čitati i kao motivaciono delo. Ova knjiga koje sa neprevaziđenim humorom prenosi prodornu mudrost i istinu, govori direktno o univerzalnoj potrazi za srećom.

"To je knjiga o sportisti, gimnastičaru u Americi pisana po istinitim motivima. Veoma je maštovita i mislim da će svi ljudi, ne samo sportisti, u njoj pronaći mnogo toga što im se dopada i što će ih oduševiti, a na kraju i naterati da na život gledaju drugačijim očima", kaže Čaba.

Den Milmen je bivši šampion sveta u gimnastici na trambolini, univerzitetski profesor, instruktor borilačkih veština, učitelj i autor četrnaest knjiga iz oblasti samo-pomoći. "Put mirnog ratnika" adaptiran je u dugometražni nagrađivani film, "Peaceful Warrior" iz 2006. godine u režiji Viktora Salve sa Nikom Noltom u glavnoj ulozi. Na Svetskom šampionatu u trambolini, u Londonu 1964. godine, Den Milmen je postao prvi svetski prvak u toj disciplini.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Čaba Silađi: Ne vidim se u sportu posle karijere

Sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Londonu u trci na 50 metara prsno, samo je trenutni domet Čabe Silađija, jednog…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo