...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Kultura

Karijera Noela Galagera kroz filmsku analogiju

04.03.2015.

    "Daću vam jednu analogiju. Ako biste saželi moju karijeru kroz filmove, Oejzis su mešavina Vuka sa Vol Strita i Spasavanje redova Rajana - sve u vezi sa tim bendom je bilo mučno i haotično."

.

   Noel Galager, polovina dinamičnog bratskog dua Galager koji je predvodio kultni britanski bend Oejzis je opisao iskustvo saradnje sa svojim bratom Liamom kao mešavinu filmova Vuk sa Vol Strita i Spasavanje redova Rajana, zato što je bilo mučno i haotično.

   U intervjuu koji je nedavno radio za modni časopis Vogue, Galager je izjavio: "Daću vam jednu analogiju. Ako biste saželi moju karijeru kroz filmove, Oejzis su mešavina Vuka sa Vol Strita i Spasavanja redova Rajana - sve u vezi sa tim bendom je bilo mučno i haotično. Moj prvi solo album je bio kao Titanik - to je bila ljubavna priča - a trenutni period moje karijere je kao neka kul tv serija - recimo, Breaking Bad."

   "Oejzis su bili visokobudžetni akcioni film, znate na šta mislim? Eksplozije, avionske nesreće na plažama... A moj solo projekat je više smiren i veličanstven i interesantniji je. Film je jedna priča, ali serija može da traje mesecima i može da vam okupira misli svojim različitim zapletima, a to je baš onako kako vidim moj trenutni period." 

   Iako je tek objavio poslednji album Chasing Yesterday, Galager otkriva da je već na pola puta da završi treći solo album. 

S.B.

Možda te još zanima:

.

Gallagher ipak u Tvornici

Zagrebački koncert Noel Gallagher’s High Flying Birdsa preseljen je sa stadiona Šalata u Veliki pogon Tvornice kulture.

.

Noel Galager 16. avgusta u Zagrebu

Bivši vođa grupe Oasis Noel Galager nastupiće sa svojim sastavom High Flying Birds na zagrebačkom stadionu Šalata u utorak 16.…

.

Sia i Noel Galager stižu na Siget!

Organizatori Siget festivala (Sziget) objavili su imena 16 novih izvođača koji će ove godine nastupiti na “Ostrvu slobode” u Budimpešti,…

.

Pesma na dan - album za ceo život

Zašto su neki albumi veći od drugih? Jedini pravi odgovor možemo potražiti u njihovoj strukturi i celovitosti. Ove godine mnogi…

.

Retro album nedelje: Oasis - Definitely Maybe

Večni život mančesterske petorke!

.

Exit preporukа: Liam Gallagher

Loš dečko dobrog rokenrola!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo