...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Majkić

Kultura

Howling Owl - džez iz Groningena

02.03.2015.

   Koncert dueta "Howling Owl" koji čine Evija Vebere (Letonija) i Lav Kovač (Novi Sad) održaće se u klubu Das Boot u Beogradu u četvrtak 5. marta u 21h u okviru programa Multiversity Sessions.

.

Foto: Facebook

   Evija i Lav su na završnim studijama Jazz konzervatorijuma u Groningenu u Holandiji, gde im znanje kroz muzičku saradnju prenose neki od najprominentnijih njujorških muzičara. 

   Oni sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling Owl je njihov novi duo projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike.

   Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang neki su od muzičkih uticaja). U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se intuicijom i dečjom radoznalošću. 

   Program Multiversity Sessions nastao je na temelju programa Berklee Clinics Belgrade Sessions s ciljem da beogradskoj publici predstavi talentovane mlade muzičare koji su na studijama u inostranstvu i njihove lokalne ili internacionalne projekte. 

   Multiverzitet je dinamična platforma za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, koju je razvio Multikultivator na temelju projekta Berklee Clinics Belgrade, a uz podršku vodeće svetske institucije za studije savremene muzike - Berklee College of Music i članica Berklee International Network (BIN) iz različitih krajeva sveta. Multiverzitet predstavlja injеkciјu mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје.

J.Ž.


Možda te još zanima:

.

Novi zvuci džeza u gradu

Novi novosadski bend Dragon's Fuel imaće prvu svirku u utorak 10. maja u Omladinskom klubu CK13. Zanimljiv spoj iskusnih muzičara…

.

Novi zvuci džeza u gradu

Novi novosadski bend Dragon's Fuel imaće prvu svirku u utorak 10. maja u Omladinskom klubu CK13. Zanimljiv spoj iskusnih muzičara…

.

Besplatan filmski kamp za mlade iz cele Srbije

Konkurs za učešće u Kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma za mlade iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 26…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

FROM: Praznik malog intimnog filma

Međunarodni festival kratkog metra "FROM returnees" zakazan je za period od 28. do 29. avgusta na imanju "State of art"…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo