.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Howling Owl - džez iz Groningena

02.03.2015.

   Koncert dueta "Howling Owl" koji čine Evija Vebere (Letonija) i Lav Kovač (Novi Sad) održaće se u klubu Das Boot u Beogradu u četvrtak 5. marta u 21h u okviru programa Multiversity Sessions.

.

Foto: Facebook

   Evija i Lav su na završnim studijama Jazz konzervatorijuma u Groningenu u Holandiji, gde im znanje kroz muzičku saradnju prenose neki od najprominentnijih njujorških muzičara. 

   Oni sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling Owl je njihov novi duo projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike.

   Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang neki su od muzičkih uticaja). U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se intuicijom i dečjom radoznalošću. 

   Program Multiversity Sessions nastao je na temelju programa Berklee Clinics Belgrade Sessions s ciljem da beogradskoj publici predstavi talentovane mlade muzičare koji su na studijama u inostranstvu i njihove lokalne ili internacionalne projekte. 

   Multiverzitet je dinamična platforma za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, koju je razvio Multikultivator na temelju projekta Berklee Clinics Belgrade, a uz podršku vodeće svetske institucije za studije savremene muzike - Berklee College of Music i članica Berklee International Network (BIN) iz različitih krajeva sveta. Multiverzitet predstavlja injеkciјu mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје.

J.Ž.


.
Studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Tea Vukadin  preporučila nam je za ovu nedelju zanimljivu knjigu. U pitanju je "Umetnost…
.
Program "OneBeat Balkans" koji okuplja 15 društveno angažovanih muzičara i muzičarki iz balkanskih država i Amerike, biće u…
.
Iskoristite prolećno vreme u februaru dok još traje, da uživate u šarolikim događajima..
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?