.
Trenutno
Pesma dana
 Novinari O radija
Kultura

Howling Owl - džez iz Groningena

02.03.2015.

   Koncert dueta "Howling Owl" koji čine Evija Vebere (Letonija) i Lav Kovač (Novi Sad) održaće se u klubu Das Boot u Beogradu u četvrtak 5. marta u 21h u okviru programa Multiversity Sessions.

.

Foto: Facebook

   Evija i Lav su na završnim studijama Jazz konzervatorijuma u Groningenu u Holandiji, gde im znanje kroz muzičku saradnju prenose neki od najprominentnijih njujorških muzičara. 

   Oni sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling Owl je njihov novi duo projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike.

   Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang neki su od muzičkih uticaja). U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se intuicijom i dečjom radoznalošću. 

   Program Multiversity Sessions nastao je na temelju programa Berklee Clinics Belgrade Sessions s ciljem da beogradskoj publici predstavi talentovane mlade muzičare koji su na studijama u inostranstvu i njihove lokalne ili internacionalne projekte. 

   Multiverzitet je dinamična platforma za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, koju je razvio Multikultivator na temelju projekta Berklee Clinics Belgrade, a uz podršku vodeće svetske institucije za studije savremene muzike - Berklee College of Music i članica Berklee International Network (BIN) iz različitih krajeva sveta. Multiverzitet predstavlja injеkciјu mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје.

J.Ž.


.
Šta može povezati dvadeset ljudi da provode veme zajedno, na istom mestu u isto vreme, a da nije posao? Muzika. Jovan Skendžić…
.
Festival ekološkog pozorišta biće održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci. Za ova četiri dana svi posetioci moći će…
.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?