...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Galerija

U četvrtak otvaranje izložbe "Zamrznuti tonovi"

26.09.2017.

Autorska izložba fotografija "Zamrznuti tonovi" Marka Ristića biće otvorena u četvrtak 28. septembra u Kulturnom Centru Novog Sada, sa početkom u 20 časova. Izožba se odvija u okviru festivala Novi Sad Open Art 2017 koji promoviše umetnike do 35 godina i približava savremenu umetnost građanima kroz interaktivne sadržaje.

.

Na izložbi će biti prikazane fotografije sa svih koncerata koje su nastale tokom prethodnih devet godina – od Goblina, čiji je oficijelni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova, do veličina poput The Podigy, Slayer, The Killers i Marilyn Manson.

Marko Ristić je jedan od aktivnijih koncertnih fotografa koji je poznat po tome što radi kao oficijelni fotograf bendova Goblini i Ritam Nereda, ali i kao oficijelni fotograf Exit Festivala i još nekoliko regionalnih festivala. Takođe, Marko je glavni i odgovorni urednik magazina Hardwired, nekadašnjeg Nocturne magazina.

Izložba "Zamrznuti tonovi" je specifična po tome što je svaki put otvori ekskluzivni nastup nekog domaćeg benda koji do sada nije viđen, pa će i ovoga puta biti tako, s tim što autor insistira na tome da to ostane iznenađenje kojim će obradovati sve koji dođu na otvaranje izložbe. Sigurno je da će to biti neki od vodećih sastava u regionu.

"Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rokenrola, gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da 'omirišemo'. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti" rekao je Golub, frontmen benda Goblini o Markovim fotografijama.

Izložba "Zamrznuti tonovi" će biti otvorena do 8. oktobra i svi koji su zainteresovani će moći da je vide na Tribini mladih, na drugom spratu Kulturnog Centra Novog Sada.

Možda te još zanima:

.

Ne plaši se, biće sve u redu!

Dragana Mijatović a.k.a Gaga Lee bila je pevačica benda Hype! i jedna vrlo autentična osoba na domaćoj rokenrol sceni. Na…

.

Ljubav i entuzijazam guraju napred

Najčitaniji domaći muzički portal, Nocturne magazin, u subotu 2. aprila proslaviće 13. rođendan koncertom u beogradskom Božidarcu. Na koncertu će…

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo