.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Kultura / Galerija

U četvrtak otvaranje izložbe "Zamrznuti tonovi"

26.09.2017.

Autorska izložba fotografija "Zamrznuti tonovi" Marka Ristića biće otvorena u četvrtak 28. septembra u Kulturnom Centru Novog Sada, sa početkom u 20 časova. Izožba se odvija u okviru festivala Novi Sad Open Art 2017 koji promoviše umetnike do 35 godina i približava savremenu umetnost građanima kroz interaktivne sadržaje.

.

Na izložbi će biti prikazane fotografije sa svih koncerata koje su nastale tokom prethodnih devet godina – od Goblina, čiji je oficijelni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova, do veličina poput The Podigy, Slayer, The Killers i Marilyn Manson.

Marko Ristić je jedan od aktivnijih koncertnih fotografa koji je poznat po tome što radi kao oficijelni fotograf bendova Goblini i Ritam Nereda, ali i kao oficijelni fotograf Exit Festivala i još nekoliko regionalnih festivala. Takođe, Marko je glavni i odgovorni urednik magazina Hardwired, nekadašnjeg Nocturne magazina.

Izložba "Zamrznuti tonovi" je specifična po tome što je svaki put otvori ekskluzivni nastup nekog domaćeg benda koji do sada nije viđen, pa će i ovoga puta biti tako, s tim što autor insistira na tome da to ostane iznenađenje kojim će obradovati sve koji dođu na otvaranje izložbe. Sigurno je da će to biti neki od vodećih sastava u regionu.

"Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rokenrola, gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da 'omirišemo'. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti" rekao je Golub, frontmen benda Goblini o Markovim fotografijama.

Izložba "Zamrznuti tonovi" će biti otvorena do 8. oktobra i svi koji su zainteresovani će moći da je vide na Tribini mladih, na drugom spratu Kulturnog Centra Novog Sada.

.
Galerija Matice srpske u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu organizuje u subotu 31. marta, od 10 do 14 časova, akciju…
.
Ambasada Švajcarske u Srbiji uputila je otvoreni poziv mladim vizuelnim umetnicima u Srbiji, u kome se traži najviše petoro umetnika…
.
U Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića, u petak 9.  februara biće otvorena izložba umetničkih radova različitih…
Program
Kalendar događaja
April 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Da li plaćate slušanje muzike?