.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Knjiga

Ne plaši se, biće sve u redu!

08.05.2017.

Dragana Mijatović a.k.a Gaga Lee bila je pevačica benda Hype! i jedna vrlo autentična osoba na domaćoj rokenrol sceni. Na žalost, pre nešto manje od dve godine izgubila je bitku s leukemijom. Sećanja na Draganu, na njeno detinjstvo, mladost i na tešku borbu sa opakom bolešću, u knjizi "Ne plaši se, biće sve u redu!" opisala je njena majka Marina. Tu knjigu vam ove nedelje preporučuje nekoliko Draganinih prijatelja.

.

Poseban odeljak na kraju knjige namenjen je Draganinim prijateljima i kolegama iz sveta muzike, koji su u nekoliko rečenica ili na čitavim stranama, poneki i uz stihove pesama, sa čitaocima podelili svoja sećanja na Gagu. Među njima je i fotograf i urednik sajta Nocturne Magazine Marko Ristić.

"Knjigu koju je napisala Gagina majka pročitao sam nedavno i jako emotivno sam proživeo sve ono što je ona proživljavala tokom zadnjih godina svog života. I tu borbu sa rokenrol scenom u Srbiji i borbu protiv opake bolesti. Knjiga je veoma emotivna i jako dobro opisuje sve ono što je Gaga bila, a svi dobro znamo kolikom je harizmom zračila. To je nešto što svako treba da pročita, ukoliko želi da shvati kako izgleda borba jedne devojke u Srbiji. Borba za rokenrol i borba za život. Definitivno knjiga koja mora da se pročita", kaže Marko.

Veoma emotivne rečenice o sećanjima na Draganu u knjizi je napisao i gitarista benda Goblini Leo fon Punkerstein.

"Gaga je rođena u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu i nije sa ovog sveta, definitivno. Takva harizma se ne sreće svakodnevno, To što je ona imala u sebi i sa kakvim je šarmom ona nosila taj imidž heroine, rokenrol kraljice, to se ne viđa često. Ova knjiga je jako dobra i mislim da ne postoji relevantnija osoba da priča o njoj, do njene majke. Svako vreme ima svog heroja, mi smo imali svoju heroinu, to je bila Gaga i stvarno smo imali sreće što smo se zatekli u vreme kada je ona bivstvovala na ovom svetu i nosila sve to što je nosila. Imali smo i tu nesreću, na žalost, da budemo svedoci njene nesrećne sudbine. Napisao sam to u knjizi i reći ću ponovo, sve što je ostavila je upisano! A to što je upisano je otišlo u večnost i zato je ona pobedila. To je jače od smrti, bilo kakve", tvrdi Leo.

gagalee knjiga

I frontmen Goblina Branko Golubović Golub posvetio je nekoliko rečenica Dragani, a svima je preporučio ovu knjigu iz koje, kako kaže, može mnogo da se nauči.

"Knjiga Gagine majke je sjajna, izuzetno emotivna, pročitajte je, naučićete mnogo i shvatićete šta su prave, iskrene emocije, prenešene na papir", rekao nam je Golub.

Iskrenost i energija, ljubav i bunt, tako su opisivali Gagu Lee… Njena snaga, kreativnost, talenat i energija ostaće zabeleženi u istoriji rokenrola i duboko u srcima svih onih koji su je poznavali, piše u knjizi "Ne plaši se, biće sve u redu!". Knjiga se pojavila krajem aprila i može se nabaviti preko sajta korisnaknjiga.com.

Poslušajte i prilog u plejeru ispod:

P. N.

.
Ove nedlje mladi novosadski atletski trener Feđa Kamasi preporučio nam je knjigu koja se bavi možda i najboljim bendom s ovih prostora,…
.
Vladimir Radusinović Radule iz novosadskog benda Atheist Rap ove nedelje preporučio nam je delo škotskog autora Alana Spensa.
.
Zrenjaninski glumac Dejan Karlečik ove nedelje preporučio nam je jedan od najznačajnijih romana ne samo unutar opusa slavnog ruskog…
Program
Kalendar događaja
Maj 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li su online peticije dovoljne da se nešto promeni?