...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Ne plaši se, biće sve u redu!

08.05.2017.

Dragana Mijatović a.k.a Gaga Lee bila je pevačica benda Hype! i jedna vrlo autentična osoba na domaćoj rokenrol sceni. Na žalost, pre nešto manje od dve godine izgubila je bitku s leukemijom. Sećanja na Draganu, na njeno detinjstvo, mladost i na tešku borbu sa opakom bolešću, u knjizi "Ne plaši se, biće sve u redu!" opisala je njena majka Marina. Tu knjigu vam ove nedelje preporučuje nekoliko Draganinih prijatelja.

.

Poseban odeljak na kraju knjige namenjen je Draganinim prijateljima i kolegama iz sveta muzike, koji su u nekoliko rečenica ili na čitavim stranama, poneki i uz stihove pesama, sa čitaocima podelili svoja sećanja na Gagu. Među njima je i fotograf i urednik sajta Nocturne Magazine Marko Ristić.

"Knjigu koju je napisala Gagina majka pročitao sam nedavno i jako emotivno sam proživeo sve ono što je ona proživljavala tokom zadnjih godina svog života. I tu borbu sa rokenrol scenom u Srbiji i borbu protiv opake bolesti. Knjiga je veoma emotivna i jako dobro opisuje sve ono što je Gaga bila, a svi dobro znamo kolikom je harizmom zračila. To je nešto što svako treba da pročita, ukoliko želi da shvati kako izgleda borba jedne devojke u Srbiji. Borba za rokenrol i borba za život. Definitivno knjiga koja mora da se pročita", kaže Marko.

Veoma emotivne rečenice o sećanjima na Draganu u knjizi je napisao i gitarista benda Goblini Leo fon Punkerstein.

"Gaga je rođena u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu i nije sa ovog sveta, definitivno. Takva harizma se ne sreće svakodnevno, To što je ona imala u sebi i sa kakvim je šarmom ona nosila taj imidž heroine, rokenrol kraljice, to se ne viđa često. Ova knjiga je jako dobra i mislim da ne postoji relevantnija osoba da priča o njoj, do njene majke. Svako vreme ima svog heroja, mi smo imali svoju heroinu, to je bila Gaga i stvarno smo imali sreće što smo se zatekli u vreme kada je ona bivstvovala na ovom svetu i nosila sve to što je nosila. Imali smo i tu nesreću, na žalost, da budemo svedoci njene nesrećne sudbine. Napisao sam to u knjizi i reći ću ponovo, sve što je ostavila je upisano! A to što je upisano je otišlo u večnost i zato je ona pobedila. To je jače od smrti, bilo kakve", tvrdi Leo.

gagalee knjiga

I frontmen Goblina Branko Golubović Golub posvetio je nekoliko rečenica Dragani, a svima je preporučio ovu knjigu iz koje, kako kaže, može mnogo da se nauči.

"Knjiga Gagine majke je sjajna, izuzetno emotivna, pročitajte je, naučićete mnogo i shvatićete šta su prave, iskrene emocije, prenešene na papir", rekao nam je Golub.

Iskrenost i energija, ljubav i bunt, tako su opisivali Gagu Lee… Njena snaga, kreativnost, talenat i energija ostaće zabeleženi u istoriji rokenrola i duboko u srcima svih onih koji su je poznavali, piše u knjizi "Ne plaši se, biće sve u redu!". Knjiga se pojavila krajem aprila i može se nabaviti preko sajta korisnaknjiga.com.

Poslušajte i prilog u plejeru ispod:

P. N.

Možda te još zanima:

.

Novi Matriks: Tuče, pucnjava, Neo i Triniti

Objavljen je novi trejler za "The Matrix: Resurrections" koji obiluje onim što smo svi želeli - tučama, pucnjavom i kung…

.

Festival Prepad otvara konkurs za mlade umetnike i umetnice

Organizacioni tim Prepad festivala otvario je konkurs za mlade umetnike od 14 do 19 godina u potrazi za ljudima koji…

.

Ono što je nekima smeće, drugima može da posluži

U prostorijama Novog kulturnog naselja u Novom Sadu otvorena je izložba pod nazivom "Lep otpad". U pitanju su umetnička dela…

.

Izložba koja želi da prikaže neku drugačiju Evropu

Nedavno je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nedavno je otvorena izložba pod nazivom "Evrovizion: Crossing stories and spaces". Izložba se…

.

Spilberg snima film o svom odrastanju

Novi film proslavljenog reditelja Stivena Spilberga "The Fablemans" baziran je, između ostalog, na njegovim doživaljima tokom odrastanja.

.

Vredi pročitati: serijal knjiga "Hajduk"

Saša Jovičić aka Časlav Gospodarski, čija je prva knjiga "Algoritam" nedavno objavljena, preporučio nam je klasik domaće književnosti namenjen mlađoj…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo