.
Trenutno
Škripa
 Dušan Majkić
Kultura / Galerija

Slikarstvo i tattoo umetnost

30.04.2015.

Izložba crteža slikarke Vanje Subotić otvorena je u novom tattoo klubu "Tattoo spot - Chicken leg" (Zmaj Jovina 18) i može se poseti tokom naredne dve nedelje, radnim danima od 10 do 16 časova.

.

"Ovo mi se nekako uklapa u one izložbe koje su se održavale na interesantnim mestima – starim kućama, kuhinjama, vangalerijskim prostorima", kaže slikarka napominjući da su svi crteži stari. 

U pitanju su crteži portreta slikarkinih prijatelja.

izlozba3 jpg

"Jedna serija su portreti prijatelja u mentalnom pejzažu, jer sam radila male crteže sa fotografija za lične karte, koje sam sakupila od njih. Druga serija su kratka biomehanička sećanja, crno-beli radovi na crnom zidu, tu sam se bavila memorijama tela koja su u crtežima još naglašenija", kaže Vanja.

Oskar Varga, vlasnik "Tattoo spot"-a, želeo je da otvaranje kluba bude zanimljivo, a ne, kao kaže – grandiozno! Takođe, smatra da ovaj prostor može da se iskoristi i u galerisjke svrhe i ima planove da u budućnosti razvije ovu priču.

izlozba2 jpg

"Za sada je plan da krajem svakog meseca počastimo ljude, da se okupimo sa drugim radovima i da ne bude ništa spektakularno, već da damo neki doprinos. Po meni je to nekakvo hvala, jer ja tako otvorim vrata taj dan", kaže Oskar.

  

Lea Radlovački

foto: Sonja Paunovic i Nikola Varga

.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?