.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Galerija

Scenska laboratorija studenata FTN-a

11.01.2016.

Izložba studentskih radova "Scenska laboratorija" nastalih u nastavi na Fakultetu tehničkih nauka na različitim predmetima koji podrazumevaju scensku i efemernu arhitekturu, arhitektonski dizajn, tehniku i dizajn scene, studije pozorišta i slično biće otvorena sutra u 18 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

.

Foto: Facebook.com SCEN

Studenti Arhitekture i Scenske arhitekture, tehnike i dizajna često rade na umetničkim projektima ili onim koji su veoma praktični i sliče realnim uslovima u praksi. U utorak 12. januara prikazaće procese rada i ono do čega su došli na mnogim predmetima.

Prva celina izložbe "Sredstva" govori o osvajanju i razvijanju izražajnih sredstava studenata, tj. njihovom učenju i ovladavanju sredstvima kroz upotrebu različitih formi, medija i postupaka. Skice, crteži, kolaži, makete, objekti i skulpture, nastali su u procesu nastave.

"Mislim da se dobro spremamo za svet prakse i mislim da je potrebno brzo reagovanje i dobre ideje koje se brzo iznose, ali su ipak i dobro promišljene, tako da mislim da je smer Scenske arhitekture, tehnike i dizajna dobar početak za uvođenje u taj način rada. Biće izloženo mnogo naših grupnih radova i ono što je proizašlo iz procesa rada na vežbama", kaže jedna od studentkinja koja će izložiti svoj rad Una Jankov. Ona dodaje da je velika privilegija da izlaže u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, a da još uvek nije završila studije i da je način rada na vežbama sličan onome u praksi.

Druga celina izložbe "Izrazi" govori o razvoju različitih vrsta izraza zasnovanih na prethodno osvojenim sredstvima. Fotografije, video zapisi i zvučne instalacije nastali su kao ishodi radionica, takođe u okviru nastave, dok treća celina "Refleksije" predstavlja odraz nastave na druge obrazovne i umetničke procese i projekte u formi dva dokumentarna filma.

Izložba traje do 20. januara, a narednih dana će biti organizovano nekoliko vođenja kroz izložbe, odnosno u nedelju 17. januara u 11 sati, u utorak 19. januara u 16 sati i u isto to vreme u sredu 20. januara.

 

J.Ž.

.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?