.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Galerija

Red Bull Doodle Art i izložba u virtuelnoj realnosti

30.03.2017.

Jedna stvar je zajednička svim studentima širom sveta: svi imaju skrivene umetničke talente kada je u pitanju žvrljanje tokom predavanja! Svi žvrljaju! Više od 50 hiljada studenata sa preko 1.000 univerziteta iz više od 40 zemalja, pokazaće na Red Bull Doodle Art takmičenju na koji način oni doživljavaju umetnost žvrljanja.

.

Foto: Mateja Jeremić

Red Bull Doodle Art daje studentima platformu da prevedu svoju inspiraciju i maštu u umetnost. Žvrljanje nema pravila, restrikcija… To je sloboda izražavanja.

Takmičenje se održava širom sveta među studentima čije će žvrljotine biti ocenjene na osnovu stila i kreativnosti. Jedan žvrljač iz svake zemlje učesnice, biće pozvan da se pridruži globalnom finalu i takmiči sa studentima iz celog sveta. Pobedničko delo iz svake zemlje biće izloženo u Globalnoj virtualnoj galeriji.

"Na prošlom takmičenju se utovalo u Južnu Afriku u Kejptaun, tamo je bila izložba Globalne galerije, a ove godine 1. maja ćemo saznati lokaciju izložbe. Interesantno je to da će Globalna galerija biti iscrtavana u 3D i moći će da se gleda u virtuelnoj realnosti. Crtači će koristiti VR naočare i paint brush", kaže vođa projekta Mihailo Ristanić.

Tokom aprila studenti u Srbiji moći će da prilože svoja neverovatna umetnička dela i glasaju za najbolju žvrljotinu u svojoj zemlji na globalnoj platformi www.redbulldoodleart.com. Ove godine žiri će činiti profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti Marko Lađušić, osnivačica brenda Škrabac Ana Babić i pobednica prethodnog Red Bull Doodle Art takmičenja Katarina Zlatić.

Pored učešća na svetskom finalu, pobednik će osvojiti i jednogodišnje školovanje za print i grafički dizajn koje dodeljuje IT Academy!

J. Ž.

 

 

.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?