.
Trenutno
Vaš DJ sat
 Dušan Majkić
Kultura / Galerija

PDP putujuće izložbe

05.03.2019.

U Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka 8) u Beogradu 15. marta u 19 časova biće otvorene dve putujuće izložbe rizografije "Allstars" i "Supernovae" koje organizuje PDP konferencija. Posle Beograda ovu izložbu videće i publika u drugim gradovima u Srbiji ali i u regionu.

.

Ostavinska galerija biće prva lokacija ovih putujućih izložbi koje su prošle godine na 10. PDP konferenciji u Novom Sadu okupile 48 autora.

Beogradska publika moći će da pogleda rizografske izložbe velikana dizajna i ilustracije pod nazivom ALLSTARS i SUPERNOVAE mladih autora koji su učetvovali na prošlogodišnjem konkursu PDP konferencije.

Temom Caused Effect sa prošlogodišnjeg konkursa PDP tim je pozvao autore da zavire duboko unutar sebe i zapitaju se šta je to šta su uradili do sada, da li su zadovoljni svojim izborima i odlukama i šta je ono čemu teže u budućnosti. U okviru konkursa i ove izložbe nagrade su poneli najuspešniji mladi predstavnici dizajn scene Luka Prstojević, Aleksandar Topić i Ana Krbanjević. Pored radova mladih autora izložbu čine preko 20 rizografskih printova koje su pripremili Bratislav Milenković, Monika Lang, Borut Vild, Slavimir Stojanović, Nenad Trifunović, Lazar Bodroža, Željko Lončar, Nikola Radojčić, Nenad Radojčić, Mane Radmanović, Marina Milanović, Jana Vuković, Srđa Dragović, Jelena Vasiljević, Sergej Tucakov, Stefan Stanojević, Timo Kuilder, David McMilan i Thomas Hedger.

Izložbe će trajati do 16. marta i ulaz će biti besplatan.

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već deset godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce u Novom Sadu sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

.
Nova serija slika i objekata "Trophy Room" vizulene umetnice Jane Danilović biće premijerno predstavljena u galeriji "Stuarts" 5.…
.
Povodom obeležavanja Meseca frankofonije 2019, Francuski institut u Novom Sadu poziva sve amaterske i profesionalne fotografe da…
.
Ambasada Švajcarske u Beogradu u okviru konkursa "Privatna vrednost" finansijski će podržati najviše petoro mladih autora i autorki…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?