.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Galerija

"Open Art-Noa" u KCNS

08.10.2015.

Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Beoart-Lajveart galerijom iz Beograda, organizuje drugu manifestaciju "Novi Sad Open Art – Noa" – Dan otvorene umetnosti. Do 11. oktobra u prostorijama novosadskog Kulturnog centra i Katoličkoj porti Novosađanima će se predstaviti više od 30 umetnika.

.

Programska organizatorka Biljana Jotić kaže da je pokretačka tačka otvorene umetnosti je razvijanje komunikacije u društveno-kulturnom miljeu.

"Ova manifestacija poziva na prihvatanje umetnosti mlađih generacija, njihovih likovnih izraza i estetika. U tome im pomažu mladi istoričari umetnosti koji dele njihovo vreme i prostor. Tema ovogodišnje manifestacije je kulturna baština, mladi umetnici, publika i tržište", kaže Biljana..

U subotu 10.oktobra očekuje nas umetnička šetnja kroz centar Novog Sada a Biljana kaže da je to razlikuje od velikog broja dosadašnjih manifestacija "Umetnici izlaze sa svojim radovima i šetamo glavnim ulicama a time otvaramo umetnike i istoričare umetnosti publici koja će moći da razgovara sa njima o temama koje ih interesuju. Nakon šetnje i likovnih susreta dolazimo do krajnjeg cilja a to je aukcija odnosno prodaja dela mladih autora".

Aukcija će biti održana u Gradskoj kući. NOA je nastala kao prvi korak širenja mreže nove umetničke scene u Srbiji, koju je otpočela manifestacija "Beograd Open Art-BOA". Karakteristika Open Art projekta je gerilski, blitzkrieg karakter i ima nameru da u tri koraka predstavi mlade umetnike i olakša im put do pažnje javnosti i tržišne razmene vrednosti.

.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?