.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Galerija

Najavljen odličan provod u Noći muzeja

08.04.2015.

Tokom ovogodišnje Noći muzeja, 16. maja, od 17 do 01 sat svoja vrata otvoriće institucije i ustanove kulture u 47 mesta širom Srbije, dok će Beograd predstaviti programe na 72 lokacije, najavljeno je na konferenciji za novinare u Muzeju Narodnog pozorišta.

.

Osnivač Noći muzeja Ana Jovanović ocenila je da će ovogodišnja manifestacija biti neponovljiva i bolja nego ranije.

Ona je istakla da je kruna manifestacije Dečiji paviljon u Cvijeti Zuzorić koji je u okviru posebnog segmenta Noći muzeja - Dečije ture. Jovanović je napomenula da je u pitanju pažljivo osmišljena tura koja će najmlađim posetiocima približiti muzeje, galerije i ustanove kulture na što zanimljiviji način.

Zemlja partner beogradske Noći muzeja ove godine je Austrija, a kao deo njihovog predstavljanja u prestonicu stiže Eintagsmuseum - nesvakidašnji muzej na jedan dan u čijoj će "izgradnji" učestvovati svi posetioci manifestacije.

Taj program će biti realizovan u klubu Akademija, mestu koje je obeležilo odrastanje brojnih Beograđana i uvrstilo grad na mapu savremenih evropskih metropola.

PR Noći Muzeja Mihajlo Pavić rekao je za Tanjug  da se ove godine manifestaciji pridružilo pet novih gradova, a to su: Kosovska Mitrovica, Negotin, Vlasotince, Zvečan i Senjski rudnik.

Narodni muzej u Šapcu predstaviće svoje relikvije, posude, kao odeždu koju su koristili u pravoslavnim hramovima, dok će gimnazija u tom gradu odati počast svim svojim maturantima.

U Kosovskoj Mitrovici će Gradski muzej, Fakultet tehničkih nauka, KC Zvečan, Filozofski i Fakultet umetnosti pokazati da je uz malu pomoć umetnosti moguće suprotstaviti se sukobima i ratovima.

Ivana Janošević je najavila program u Obrenovcu. Ona je rekla da će u Biblioteci "Vlada Aksentijević" programom dočarati kulturni život Obrenovca sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. U istom gradu će Udruženje građana Perilo Zabrežje predstaviti Zabreški grad - istorijski muzej na otvorenom.

Izvor:RTV

.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?