...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Kultura / Galerija

Najavljen odličan provod u Noći muzeja

08.04.2015.

Tokom ovogodišnje Noći muzeja, 16. maja, od 17 do 01 sat svoja vrata otvoriće institucije i ustanove kulture u 47 mesta širom Srbije, dok će Beograd predstaviti programe na 72 lokacije, najavljeno je na konferenciji za novinare u Muzeju Narodnog pozorišta.

.

Osnivač Noći muzeja Ana Jovanović ocenila je da će ovogodišnja manifestacija biti neponovljiva i bolja nego ranije.

Ona je istakla da je kruna manifestacije Dečiji paviljon u Cvijeti Zuzorić koji je u okviru posebnog segmenta Noći muzeja - Dečije ture. Jovanović je napomenula da je u pitanju pažljivo osmišljena tura koja će najmlađim posetiocima približiti muzeje, galerije i ustanove kulture na što zanimljiviji način.

Zemlja partner beogradske Noći muzeja ove godine je Austrija, a kao deo njihovog predstavljanja u prestonicu stiže Eintagsmuseum - nesvakidašnji muzej na jedan dan u čijoj će "izgradnji" učestvovati svi posetioci manifestacije.

Taj program će biti realizovan u klubu Akademija, mestu koje je obeležilo odrastanje brojnih Beograđana i uvrstilo grad na mapu savremenih evropskih metropola.

PR Noći Muzeja Mihajlo Pavić rekao je za Tanjug  da se ove godine manifestaciji pridružilo pet novih gradova, a to su: Kosovska Mitrovica, Negotin, Vlasotince, Zvečan i Senjski rudnik.

Narodni muzej u Šapcu predstaviće svoje relikvije, posude, kao odeždu koju su koristili u pravoslavnim hramovima, dok će gimnazija u tom gradu odati počast svim svojim maturantima.

U Kosovskoj Mitrovici će Gradski muzej, Fakultet tehničkih nauka, KC Zvečan, Filozofski i Fakultet umetnosti pokazati da je uz malu pomoć umetnosti moguće suprotstaviti se sukobima i ratovima.

Ivana Janošević je najavila program u Obrenovcu. Ona je rekla da će u Biblioteci "Vlada Aksentijević" programom dočarati kulturni život Obrenovca sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. U istom gradu će Udruženje građana Perilo Zabrežje predstaviti Zabreški grad - istorijski muzej na otvorenom.

Izvor:RTV

Možda te još zanima:

.

Vodič kroz Noć muzeja

Noć muzeja je jedna od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom,…

.

Pola veka Studija "M" u Noći muzeja

U godini kada Studio "M" Radio-televizije Vojvodine puni 50 godina, pokrajinski javni servis predstaviće se nesvakidašnjim multimedijalnim programom! Izložba, u…

.

Počinju prijave za Noć muzeja

    Organizatori Noći muzeja u Novom Sadu pozvali su zainteresovane da se prijave za učešće na toj manifestaciji, koja…

.

Krizni štab dao saglasnost za održavanje festivala

Ujedinjeni festivali Srbije dobili su od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta, pod uslovima iz bezbednosnog protokola Safe Events…

.

Planinarstvo i boravak u prirodi kao novi školski predmet?

Ljubitelje prirode nije bilo teško ubediti da tokom pandemije šetaju po šumama i parkovima umesto po tržnim centrima. Planinarenje je…

.

Milunka je drukara

Medvedu Zoranu sa Tare i Bori sa Jadovnika, koje trenutno prate, pridružila se i medvedica Milunka, prva sa Zlatibora, koja…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:20 Tehnologija

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo