...
TRENUTNO16:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Kultura / Galerija

Najavljen odličan provod u Noći muzeja

08.04.2015.

Tokom ovogodišnje Noći muzeja, 16. maja, od 17 do 01 sat svoja vrata otvoriće institucije i ustanove kulture u 47 mesta širom Srbije, dok će Beograd predstaviti programe na 72 lokacije, najavljeno je na konferenciji za novinare u Muzeju Narodnog pozorišta.

.

Osnivač Noći muzeja Ana Jovanović ocenila je da će ovogodišnja manifestacija biti neponovljiva i bolja nego ranije.

Ona je istakla da je kruna manifestacije Dečiji paviljon u Cvijeti Zuzorić koji je u okviru posebnog segmenta Noći muzeja - Dečije ture. Jovanović je napomenula da je u pitanju pažljivo osmišljena tura koja će najmlađim posetiocima približiti muzeje, galerije i ustanove kulture na što zanimljiviji način.

Zemlja partner beogradske Noći muzeja ove godine je Austrija, a kao deo njihovog predstavljanja u prestonicu stiže Eintagsmuseum - nesvakidašnji muzej na jedan dan u čijoj će "izgradnji" učestvovati svi posetioci manifestacije.

Taj program će biti realizovan u klubu Akademija, mestu koje je obeležilo odrastanje brojnih Beograđana i uvrstilo grad na mapu savremenih evropskih metropola.

PR Noći Muzeja Mihajlo Pavić rekao je za Tanjug  da se ove godine manifestaciji pridružilo pet novih gradova, a to su: Kosovska Mitrovica, Negotin, Vlasotince, Zvečan i Senjski rudnik.

Narodni muzej u Šapcu predstaviće svoje relikvije, posude, kao odeždu koju su koristili u pravoslavnim hramovima, dok će gimnazija u tom gradu odati počast svim svojim maturantima.

U Kosovskoj Mitrovici će Gradski muzej, Fakultet tehničkih nauka, KC Zvečan, Filozofski i Fakultet umetnosti pokazati da je uz malu pomoć umetnosti moguće suprotstaviti se sukobima i ratovima.

Ivana Janošević je najavila program u Obrenovcu. Ona je rekla da će u Biblioteci "Vlada Aksentijević" programom dočarati kulturni život Obrenovca sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. U istom gradu će Udruženje građana Perilo Zabrežje predstaviti Zabreški grad - istorijski muzej na otvorenom.

Izvor:RTV

Možda te još zanima:

.

Vodič kroz Noć muzeja

Noć muzeja je jedna od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom,…

.

Pola veka Studija "M" u Noći muzeja

U godini kada Studio "M" Radio-televizije Vojvodine puni 50 godina, pokrajinski javni servis predstaviće se nesvakidašnjim multimedijalnim programom! Izložba, u…

.

Počinju prijave za Noć muzeja

    Organizatori Noći muzeja u Novom Sadu pozvali su zainteresovane da se prijave za učešće na toj manifestaciji, koja…

.

Važno je zaštititi najmlađe gejmere

Srpska asocijacija industrije video igara (SGA) i UNICEF u Srbiji potpisali su sporazum o saradnji sa ciljem da se deca i mladi, koji koriste igre i…

.

Srbija do Hong Konga

Srpski tim programera u top 10 startapa na svetu

.

Vitezovi modernog vremena

Neke od novih igara kojima se zabavljaju mladi jednostavno nemaju dobar prevod na naš jezik, pa u nedostatku domaćeg naziva…

  • 14:00 Gost O radija
  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo