...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Zlatna malina: Lebron Džejms najgori glumac

30.03.2022.

Zvezda NBA Lebron Džejms sigurno je mislio da će ulogom u filmu "Space Jam" postići još jedan veliki uspeh i to na dodeli prestižnih Oskara, a ne na uručenju satiričnih priznanja Zlatna malina i titule kojom je okićen kao najgori glumac, saopštili su organizatori nagrade za najgora filmska ostvarenja.

.

Foto: YouTube / Warner Bros.

Lebron Džejms je osvojio neslavnu titulu za "jadnu glumu" u filmu u kojem su kombinovane "žive" akcione scene i likovi iz crtanih filmova kao što Duško Dugouško i patak Dača.

Film je dobio tri Zlatne maline, naveli su organizatori koji su ostvarenje opisali kao "reklamu od 115 minuta u kojoj se reklamiraju svi proizvodi Vornera".

Najgori film je mjuzikl posvećen pokojnoj britanskoj princezi Dajani, koji je inače imao najviše nominacija, ukupno devet.

Džared Leto je krunisan u kategoriji najgore muške sporedne uloge u filmu "House of Gucci".

Kako su ranije naveli, organizatori Zlatne maline su ove godine osetili potrebu da Brusu Vilisu (Bruce Willis) dodele posebnu kategoriju koju su nazvali "Najgori nastupi Brusa Vilisa u filmu 2021. godine".

U tim filmovima, uglavnom sa veoma niskim budžetom i prikazanim samo na strimingu, zvezda sage "Umri muški" ima "originalne uloge" poput razočaranog šerifa, bivšeg policajca, penzionisanog generala ili bivšeg agenta CIA.

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije "Zlatna malina" koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka.

(Beta)

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Tom Henks dobio Zlatnu malinu za ulogu u Elvisu

Glumac Tom Henks dobio je Zlatnu malinu za ulogu bivšeg menadžera Elvisa Prislija, okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera.

.

Tom Henks nominovan za tri Zlatne maline

Iako je njegov poslednji film "Elvis", u kom glumi pevačevog menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim…

.

Nominacije za najgore filmove 2021. godine: Brus Vilis bez konkurencije

Predstavljene su nominacije za Zlatnu malinu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja u prethodnoj godini, a zahvaljujući prilično lošim…

.

Zlatni malinjak za filmski trešeraj

   Zlatnu malinu dodeljuje posebna organizacija osnovana 1980. godine kao parodiju na nagradu Američke akademije za filmsku umetnost Oskar.

.

Regionalni literarni konkurs

Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs “Spasimo putopis“. Kao i prethodnih godina, traže originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu…

.

"Succession" ima najviše nominacija za Emi

Američka Akademija televizijske umetnosti i nauka objavila je nominacije za 75. dodelu Emi nagrada, a najviše nominacija, 27, ima serija…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo