...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Zašto su Simpsonovi žuti?

09.11.2022.

"Simpsonovi" su jedna od najuspešnijih američkih animiranih serija, koja se prikazuje na televiziji više od 30 godina. Većina ljudi zna Homera, Barta, Mardž i Lisu Simpson, a jedna od stvari koja ih čini toliko prepoznatljivim je njihova žuta boje kože.

.

Foto: Promo

Zbog čega su autori ove animirane serije baš izabrali žutu? Met Grening, tvorac "Simpsonovih", otkrio je jednom prilikom razlog u interjvuu za BBC.

"Animatorka je došla na ideju da likovi budu žuti i čim mi je pokazala kako ih je obojila rekao sam to je to. Kada daljinskim upravljačem menjate kanale i na blic primetite bljesak žute boje, znaćete odmah da se emituju Simpsonovi", naveo je Grening.

U međuvremenu i u drugim popularnim crtaćima su se pojavljivali žuti likovi, s obzirom na činjenicu da se pokazalo da ova boja zaista upada u oči. Najpoznatiji primer ovog fenomena je svakako Sunđer Bob Kockalone, još jedan prepoznatljiv animirani lik i glavni junak istoimenog crtanog filma.

Žuta boja je popularan izbor kreatora animiranih filmova i serija za izgled njihovih likova i iz drugih razloga, osim uspeha "Simpsonovih". Žuta je, naime, najvidljivija boja u čitavom vizuelnom spektru boja. Ona je takođe komplementarna sa plavom bojom, koja je jedna o najčešćih pozadina u crtanim filmovima, budući da su nebo i voda prikazani plavom bojom.

(24sedam)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Porodica Soprano" najbolja serija svih vremena

Ugledni časopis "Rolling Stone" objavio je listu sto najboljih televizijskih serija ikada, a na prvom mestu našla se legendarna serija…

.

Simpsonovi predvideli i toplotni talas?

Obožavatelji Simpsonovih na društvenim mrežama tvrde da je popularna crtana komedija "predvidela" i rekordni toplotni talas koji trenutno pogađa Evropu.

.

Bili Ajliš stiže u Springfild

Pop zvezda Bili Ajliš će se ovog meseca pridružiti Simpsonovima u specijalnoj epizodi na striming platformi Disney +.

.

Predviđanja Simpsonovih koja su se ostvarila u 2021. godini

Tokom 33 sezone, koliko se prikazuje, animirana serija "Simpsonovi" zaslužna je za predviđanje mnogo čega, od 11. septembra pa sve…

.

Šta donosi novi specijal Simpsonovih za Noć veštica?

Oktobar, Noć veštica i Simpsonovi - odlična kombinacija sastojaka koja rezultira sa pola sata animirane zabave svake godine.

.

Stiven Spilberg želi da režira televizijsku seriju

Pojavljujući se u epizodi podkasta "Smartless", Spilberg je otkrio da bi želeo da režira televizijsku seriju u budućnosti.

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo