...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Kultura / Film

"BoJack Horseman" najbolja animirana serija

28.03.2023.

Sajt Indiewire odabrao je 70 najboljih animiranih serija svih vremena. Na listi su se našli žanrovski raznovrsni naslovi, a na prvom mestu je Netfliksova animirana serija BoJack Horseman.

.

Foto: Netflix

BoJack Horseman je satirična parodija savremenog načina života zvezda u Holivudu, u kojem se radnja uglavnom odvija. Prikazuje celu američku kulturu medija i šoubiznisa u društvu u kojem zajedno žive ljudi i antropomorfne životinje, a radnja serije vrti se oko protagoniste BoJack Horsemana, ostarele zvezde humoristične serije "Horsin' Around" iz 90-ih godina prošlog veka, koji prolazi kroz krizu srednjih godina.

Seriju je kreirao Rafael Bob Vaksberg, a ima šest sezona od kojih svaka ima 12 epizoda, osim poslednje koja ima 16. Ipak, relativno mali broj epizoda nije sprečio kritičare Indiewirea da je stave na vrh liste najboljih serija svih vremena.

"BoJack Horseman postigao je više u pet sezona nego većina TV serija, animiranih ili drugih, u dvostruko dužem periodu i to uz najekonomičnije pripovedanje ikad viđeno na ekranu. Od dijaloga od pet sekundi koji spajaju slomljeno srce i urnebes, preko skrivenih šala koje ispunjavaju svaki kvadratni centimetar kadra, do inventivne, privlačne animacije koja gradi svetove bez imalo ekspozicije, BoJack Horseman je neverovatna priča", napisali su u objašnjenju svog izbora.

Na drugom mestu našli su se legendarni Simpsonovi, koji ni nakon 34 godine prikazivanja ne staju, a slede ih špijunska satira Archer, MTV-jeva cinična Daria, kultni Batman: The Animated Series i šarmantna priča o odrastanju Steven Universe. Prvih deset mesta zatvaraju Space Ghost Coast to Coast, Bob's Burgers, Big Mouth i Animaniacs.

(Index)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

.

Zvezda "Terminatora" će biti deo "Stranger Things" univerzuma

Linda Hamilton, najpoznatija po ulozi Sare Konor u filmovima o "Terminatoru", glumiće, kako je najavljeno, u petoj i poslednjoj sezoni…

  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo