.
Trenutno
Dnevna soba
 Jovan Marjanović
Kultura / Film

Volontiraj na Festivalu "Uhvati film"

13.05.2019.

Kreativno-afirmativna organizacija Parnas poziva volontere da daju doprinos u organizaciji i realizaciji 17. Međunarodnog filmskog festivala "Uhvati film". Volonteri će imati priliku da steknu iskustvo u oblasti ljudskih prava, filmske umetnosti, PR-a i medijske promocije.  

.

Festival "Uhvati film" biće održan krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada i obuhvatiće projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, a biće priređen i raznovrsan prateći program na temu invalidnosti (radionice, tribine, izložbe).

"Poslovi u kojima volonteri mogu učestvovati su: prevođenje sa srpskog na engleski i obrnutno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova); druženje i podrška gostima iz inostranstva i regiona; PR aktivnosti (pisanje saopštenja za medije, kontakt sa medijima i kreiranje kratkih pisanih/audio/video izveštaja koji će biti postavljeni na stranice Festivala (facebook, sajt, youtube)", navode organizatori u pozivu.

Takođe, volonteri će moći da doprinesu i u promociji festivala – osmišljavanju i/ili realizaciji kreativne promocije i najave Festivala (na društvenim mrežama, putem javnih akcija, izradom video spota); kontaktiranju sa NVO, školama, donatorima, institucijama; u pružanju personalne asistencije posetiocima, gostima sa invaliditetom; tehničkoj podršci u organizaciji i realizaciji tribina, izložbi, pratećeg i fimskog programa i u dizajnerskim poslovima (osmišljavanje plakata, flajera, kataloga).

film123 png

Prema rečima organizatora, svi volonteri dobiće potvrdu o učešću, mogućnost učešća na radionicama, promociju angažovanja na sajtu i u katalogu Festivala, a po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja.

Konkurs za volontere otvoren je do 1. juna, a svoje osnovne podatke (ime, prezime, godište, zanimanje, mejl adresa, broj telefona) i kratko motivaciono pismo treba poslati putem mejla na adresu: pr.uhvatifilm@gmail.com.

Festival je jedina regionalna filmska manifestacija o osobama sa invaliditetom - od 2003. godine održava se u Novom Sadu, od 2011. realizuje se u Rijeci, od 2017. u Banjaluci, a od ove godine i u Kotoru.

Detalji o konkursu i Festivalu dostupni su na sajtu http://sr.uhvatifilm.org.

.
Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi put, ovaj festival održan…
.
Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra…
.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?