...
TRENUTNO10:00 - 11:00Pre podne na O radiju

Kultura / Film

Volontiraj na Festivalu "Uhvati film"

13.05.2019.

Kreativno-afirmativna organizacija Parnas poziva volontere da daju doprinos u organizaciji i realizaciji 17. Međunarodnog filmskog festivala "Uhvati film". Volonteri će imati priliku da steknu iskustvo u oblasti ljudskih prava, filmske umetnosti, PR-a i medijske promocije.  

.

Festival "Uhvati film" biće održan krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada i obuhvatiće projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, a biće priređen i raznovrsan prateći program na temu invalidnosti (radionice, tribine, izložbe).

"Poslovi u kojima volonteri mogu učestvovati su: prevođenje sa srpskog na engleski i obrnutno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova); druženje i podrška gostima iz inostranstva i regiona; PR aktivnosti (pisanje saopštenja za medije, kontakt sa medijima i kreiranje kratkih pisanih/audio/video izveštaja koji će biti postavljeni na stranice Festivala (facebook, sajt, youtube)", navode organizatori u pozivu.

Takođe, volonteri će moći da doprinesu i u promociji festivala – osmišljavanju i/ili realizaciji kreativne promocije i najave Festivala (na društvenim mrežama, putem javnih akcija, izradom video spota); kontaktiranju sa NVO, školama, donatorima, institucijama; u pružanju personalne asistencije posetiocima, gostima sa invaliditetom; tehničkoj podršci u organizaciji i realizaciji tribina, izložbi, pratećeg i fimskog programa i u dizajnerskim poslovima (osmišljavanje plakata, flajera, kataloga).

film123 png

Prema rečima organizatora, svi volonteri dobiće potvrdu o učešću, mogućnost učešća na radionicama, promociju angažovanja na sajtu i u katalogu Festivala, a po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja.

Konkurs za volontere otvoren je do 1. juna, a svoje osnovne podatke (ime, prezime, godište, zanimanje, mejl adresa, broj telefona) i kratko motivaciono pismo treba poslati putem mejla na adresu: pr.uhvatifilm@gmail.com.

Festival je jedina regionalna filmska manifestacija o osobama sa invaliditetom - od 2003. godine održava se u Novom Sadu, od 2011. realizuje se u Rijeci, od 2017. u Banjaluci, a od ove godine i u Kotoru.

Detalji o konkursu i Festivalu dostupni su na sajtu http://sr.uhvatifilm.org.

Možda te još zanima:

.

Otvorene prijave za "Balkans Beyond Borders"

Organizatori Filmskog festivala kratkometražnih filmova "Balkans Beyond Borders" pozivaju sve umetnike iz regiona, do 35 godina starosti, da pošalju svoje filmove…

.

Bioskop za komšije

Četvrti 21114 - Film fest na Novom naselju, biće održan od 6. do 9. septembra na nekoliko lokacija u ovom…

.

Filmski festival "FROM Returnees" ovog vikenda u Malom Iđošu

Međunarodni festival kratkometražnih filmova sa romskom tematikom "FROM Returnees", biće održan u Malom Iđošu u "Državi umetnosti" od petka 29.…

.

Filmski festival "Merlinka" od 18. do 20. maja

Festival "Merlinka" četvrti put gostuje u Novom Sadu, od 18. do 20. maja u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

.

Počinje Šumadijski internacionalni filmski festival

Drugi Šumadijski internacionalni filmski festival održaće se od 14. do 17. decembra u Kragujevcu. Publika će videti filmove u dokumentarnom…

.

Pravo na ličnog asistenta je pravo na samostalan život

Usluge personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, još uvek…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo