...
TRENUTNO19:30 - 19:45Pesma dana

Kultura / Film

Večeras dodela Zlatnog medveda

14.02.2015.

   Film koji je otvorio festival "Nobody Wants the Night" španske režiserke Izabel Koisket sa oskarovkom Žilijet Binoš jedan je od 19 filmova koji se takmiče.

.

   Glavnu nagradu filmskog festivala Berlinale - Zlatnog medveda, večeras će na svečanosti u Berlinu uručiti predsedavajući žirija, američki režiser Daren Aronofski.

   Film koji je otvorio festival "Nobody Wants the Night", španske režiserke Izabel Koisket sa oskarovkom Žilijet Binoš jedan je od 19 filmova koji se takmiče.

   Među takmičarima čiji su filmovi bili prikazani tokom 11 dana festivala su nemački režiser Verner Hercog sa "Queen of the Desert", filmom u kom Nikol Kidman glumi britansku avanturistkinju i špijunku Gertrudu Bel, a Robert Patinson T.E. Lorensa.

   Američki režiser Terens Malik predstavio je dugo očekivani "Knight of Cups", gde Kristijan Bejl igra holivudskog scenaristu uvučenog u ljubavni trougao sa dve žene - Kejt Blanšet i Natali Portman.

   "Taxi" je treći film iranskog disidenta Džafara Panahija od kada je dobio zvaničnu zabranu da snima filmove 2010. i premijerno je prikazan u glavnom gradu Nemačke.

   U trci za nagradu učestvuje i američki TV režiser Endru Hejg sa dramom "45 Years", u kojoj Šarlot Rempling igra ženu koja gleda kako joj se brak raspada.

   U godini punoj filmova o ženama, Lea Sejdu, najnovija Bond devojka, glumi u adaptaciji romana "Dnevnik sobarice" Benoe Žakoa.

   Prošle godine azijski filmovi su pokupili većinu glavnih nagrada uključujući nagrade za najbolji film i najboljeg glumca za "Black Coal, Thin Ice".

   Ove godine, Ven Džijang brani boje Kine najnovijom gangsterskom komedijom smeštenom u 1920. "Gone with the Bullets" a japanski režiser Sabu predstavio je ljubavnu priču "Chasuke''s Journey".

izvor: Tanjug

Možda te još zanima:

.

Spilberg priprema seriju o Napoleonu po Kjubrikovom scenariju

Reditelj Stiven Spilberg izjavio je da snima seriju o Napoleonu, po izvornom scenariju Stenlija Kjubrika koji je godinama ležao u…

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Celuloidni plafon: Nejednake šanse za muškarce i žene u filmskoj industriji

Žene zaposlene u filmskoj industriji izložene su različitim oblicima rodne diskriminacije i nasilja, bez obzira na to da li se…

  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo