...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Večeras dodela Zlatnog medveda

14.02.2015.

   Film koji je otvorio festival "Nobody Wants the Night" španske režiserke Izabel Koisket sa oskarovkom Žilijet Binoš jedan je od 19 filmova koji se takmiče.

.

   Glavnu nagradu filmskog festivala Berlinale - Zlatnog medveda, večeras će na svečanosti u Berlinu uručiti predsedavajući žirija, američki režiser Daren Aronofski.

   Film koji je otvorio festival "Nobody Wants the Night", španske režiserke Izabel Koisket sa oskarovkom Žilijet Binoš jedan je od 19 filmova koji se takmiče.

   Među takmičarima čiji su filmovi bili prikazani tokom 11 dana festivala su nemački režiser Verner Hercog sa "Queen of the Desert", filmom u kom Nikol Kidman glumi britansku avanturistkinju i špijunku Gertrudu Bel, a Robert Patinson T.E. Lorensa.

   Američki režiser Terens Malik predstavio je dugo očekivani "Knight of Cups", gde Kristijan Bejl igra holivudskog scenaristu uvučenog u ljubavni trougao sa dve žene - Kejt Blanšet i Natali Portman.

   "Taxi" je treći film iranskog disidenta Džafara Panahija od kada je dobio zvaničnu zabranu da snima filmove 2010. i premijerno je prikazan u glavnom gradu Nemačke.

   U trci za nagradu učestvuje i američki TV režiser Endru Hejg sa dramom "45 Years", u kojoj Šarlot Rempling igra ženu koja gleda kako joj se brak raspada.

   U godini punoj filmova o ženama, Lea Sejdu, najnovija Bond devojka, glumi u adaptaciji romana "Dnevnik sobarice" Benoe Žakoa.

   Prošle godine azijski filmovi su pokupili većinu glavnih nagrada uključujući nagrade za najbolji film i najboljeg glumca za "Black Coal, Thin Ice".

   Ove godine, Ven Džijang brani boje Kine najnovijom gangsterskom komedijom smeštenom u 1920. "Gone with the Bullets" a japanski režiser Sabu predstavio je ljubavnu priču "Chasuke''s Journey".

izvor: Tanjug

Možda te još zanima:

.

Mirko Topalski: Klasični rokenrol gejmer

Vreme izolacije i boravka među četiri zida koristili smo na različite načine. Neki su radili od kuće, neki su se…

.

Španski filmski klasici na internetu

Narednih nedelja imaćemo priliku da potpuno besplatno pogledamo više od deset španskih filmova u okviru ciklusa "Klasici uz tebe".

.

Svakog dana po jedan koncert

Izreka kaže - jedna jabuka na dan tera doktora van... Jedan koncert na dan možda ne može oterati doktora, ali…

.

Otvoren konkurs za Videomedeju

Organizatori festivala Videomedeja raspisali su konkurs za učesnike i volontere ovogodišnjeg, 24. festivala. Prijavljivanje je isključivo onlajn i traje do…

.

Najveći regionalni festivali ne odustaju od najavljenih termina

I dok muzička indrustrija zbog pandemije korona virusa na globalnom planu trpi velike gubitke, najveći domaći muzički festivali ne odustaju…

.

Online filmski festival "Moj OFF"

Domaće filmadžije došle su na ideju da organizuju besplatan kućni online filmski festival pod nazivom "Moj OFF".

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo