...
TRENUTNO18:00 - 21:00RetroTips

Kultura / Film

Stiven Spilberg želi da režira televizijsku seriju

23.01.2023.

Pojavljujući se u epizodi podkasta "Smartless", Spilberg je otkrio da bi želeo da režira televizijsku seriju u budućnosti.

.

Foto: YouTube / Channel 4 News

"Imam apetit za dugu formu i jednog dana ću režirati dugometražnu seriju. Da mi je neko ponudio 'Mare of Easttown', odmah bih prihvatio da je režiram. Bila je to jako lepa priča, sa punim potencijalom", rekao je Spilberg.

"Mare of Easttown" je kriminalistička dramska serija koja je premijerno prikazana na HBO-u 2021. godine u kojoj je Kejt Vinslet glumila detektivku koja istražuje ubistvo u malom gradu.

Spilbergu HBO nije nepoznat, jer je producirao seriju "Band of Brothers" za istotimenu mrežu početkom 2000-ih. Reditelj je takođe bio na korak da režira seriju za HBO, jer je bio voljan da film Linkoln pretvori u seriju.

"Bio sam voljan da uradim Linkoln kao seriju od šest epizoda ali niko nije verovao u to. Išao sam od vrata do vrata i svi su me odbili. Bio sam spreman da napravim dogovor sa HBO-om. Prvi nacrt Tonija Kušnera imao je 550 stranica, tako da sam imao materijal", kaže slavni reditelj.

Konačno, Linkoln je izašao kao film 2012. godine. Film je naišao na pohvale kritike i zaradio je 12 nominacija za Oskara. Danijel Dej Luis osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu Abrahama Linkolna.

(B92)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Prava stvar
  • 18:00 RetroTips
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo