.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Snejp - antiheroj kojeg smo zavoleli

17.02.2015.

   Fanovi Harija Potera hronološki su poređali sve scene u kojima se pojavljuje Snejp, a koje ne mogu a da vas ne nateraju da se zapitate da li ste dobro shvatili ovog zlikovca. Zlikovca koji možda ni u jednom momentu nije bio zlikovac. Tekst naravno sadrži spojlere. 

.

   Fama Harija Potera još ne jenjava, a popularnost likova ne prestaje iznova da iznenađuje čak ni 14 godina posle izlaska prvog filma i četiri godine nakon poslednjeg ostvarenja iz serijala DŽ.K. Rouling o izvrsnom mladom čarobnjaku.

    No, pored Dambldora, Harija, Hermione i Sirijusa, srca publike je na kraju osvojio i jedan od dobrih zlikovaca, kako je okarakterisan Severus Snejp. Iako mračan i čudan, Severus je na kraju herojski stao u ime dobra i dao Hariju šansu da sazna sve ono o čemu nije imao predstavu sve vreme svog školovanja.

    Koliko je Snejp u svakom delu filma zapravo bio na Harijevoj strani, strogo držeći štit ogorčenog i mračnog profesora, toliko je u jednom jedinom snimku očigledno koliko je Snejp bio nežna i brižljiva duša. Bolno raskomadan jer ne može da bude sa onom koju voli, besan zbog svoje nemoći, Snejp u pomoć šalje čak i svog patronusa da zaštiti sina osobe koja mu je oduzela jedino za šta je mario.

    Sigurno nema onih kojima je bilo svejdno kada je ovaj izvrstan lik napokon pokazao svoje pravo lice i sve iznenadio najbolnijom scenom u ovom serijalu. Neki su se složili – bolnijom čak i od smrti Dambldora.

    Tako je Huffington post preneo vest o videu na Youtube-u koji su fanovi napravili, a reč je o hronološki poređanim scenama koje tačno oslikavaju ulogu Snejpa u Harijevom životu. Video ima više od tri miliona pregleda, a ono što ćete videti sigurno će povući najnežnije osećaje prema dobrom zlikovcu kojeg glumi Alan Rikman. 

N.Š.

.
Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi put, ovaj festival održan…
.
Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra…
.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?