.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Sila zaposela Novi Sad

04.05.2015.

Tržni centar "Lupus" u Novom Sadu zaposela je Sila iz Star wars serijala, koja je na jedno mesto dovela na stotine fanova ove popularne filmske franžize.

.

Novosadska ekipa ljubitelja Star Wars filmskog serijala obeležava 4. maj -  Svetski dan Star Wars-a, a za tu priliku spremili su prodajnu izložbu, niz predavanja, i party. Nekoliko stotina zaljubljenika u Ratove zvezda okupilo se da vidi ozbiljnu kolekciju figurica, kartica, maketa i drugih gedžeta.

Neki od njih odlučili su da poslušaju jedno od tri predavanja: o Stara republici, Proširenom univerzumu i 501. legiji.

Vladimir Jakšić, jedan od organizatora, pričao je o proširenom univerzumu, sve o sili, filmovima, stripovima i drugim pojavnim oblicima Star wars-a, a za O radio kaže da je Novi Sad dobro mesto za jedan ovakav samit.

star4 jpg

"Mnogo je zainteresovanih. Najavili smo događaj pre dve nedelje a priojavilo se preko 600 ljudi. Da smo ranije obznanili, sigurno bi ih bilo još više.", rekao je Jakšić.

Posle predavanja i izložbe na redu je žurka u centru Lupus, a organizatori su objasnili da je  manifestacija humanitarnog karaktera, jer sarađuju sa organizacijom Transplant heroji, koji pomažu deci kojoj je potrebna transplatacija jetre.

Pogledajte deo galerije sa današnje Star wars konvencije u Novom Sadu.

P.K.

star9 jpg

star8 jpg

star6 jpg

star5 jpg

star1 jpg

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?