.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Kultura / Film

Selekcija 360° ove godine u duhu mladih

21.05.2015.

Revijalna selekcija 360° predstaviće deset isključivo debitantskih filmskih ostvarenja iz svih krajeva sveta, najavljeno je danas iz organizacije Cinema City festivala.

.

Kao i do sada, selekciju je izabrao dugogodišnji selektora 360° Petar Protić. Kako je najavio selektor, ovogodišnja selekcija odiše svežinom filmskog izraza i fokusom na teme iz života mladih, mahom zbunjenih, ali vrlo hrabrih i samostalnih mladih ljudi.

"Neki od ovih filmova privukli su nam pažnju odjekom nakon premijera na najprestižnijim svetskim festivalima poput onih u Berlinu ili Torontu, a neke smo, zahvaljujući istančanom osećaju i prepoznatljivom ukusu selektora Petra Protića, uspeli da otkrijemo iako su se krili ispod radara", istakao je programski direktor festivala Milan Stojanović.

Osmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala, pod sloganom "Na pravom mestu u pravo vreme", biće održan od 29. juna do 5. jula u novoj kreativnoj četvrti Novog Sada, koju čine Kineska četvrt i Limanski park.

Na ovogodišnjem Cinema City festu, publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija, među kojima je jedna od najatraktivnijih i najposećenijih selekcija festivala upravo 360°, koja donosi aktuelna i intrigantna debitantska ostvarenja iz celog sveta.

Prvi put na Cinema City-u Žiri mladih

Cinema City ove godine prvi put uvodi Žiri mladih koji će dodeliti Nagradu mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa. Ideja za Žiri mladih potekla je od ovogodišnje koncepcije i novog programskog fokusa, koji je usmeren na mlade, sadašnje i buduće autore, stvaraoce i publiku.

ziricc png

Svi učenici srednjih stručnih škola i gimnazija iz Novog Sada su pozvani da učestvuju u Žiriju mladih, a zainteresovani se mogu prijaviti do 31. maja, uz popunjen formular koji se nalazi OVDE.

M.L.

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?