.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Prženje mozga: Kad je nindža sreo gladijatora

27.12.2014.

Kako izgleda kad se nindža nameri na gladijatora

.

Jeste li se pitali nekada kako izgleda kada se pošibaju kineski ratnici iz perioda dinastije Han i rimski vojnici? Nismo ni mi, ali Džon Kjuzak, Džeki Čen i Edrien Brodi su se svakako potrudili da nam prikažu tu tarapanu. Trojac je, naime, snimio film „Dragon blade“ o izvesnom kineskom ratniku Huo Anu (Čen) koji je zasužnjen zbog zločina koji nije počinio. On sreće rimskog vojnika (Kjuzak) sa kojim sklapa neverovatan savez.

Produkcija je kineska, a potrošeno je 65 miliona dolara, što je jedan od najskupljih filmskih poduhvata u ovoj zemlji. Premijera filma biće naredne godine i pitanje je hoćemo li imati priliku da ga vidimo u bioskopima.

Kina, inače, postaje ozbiljna meka za glumce sa zapada koji su spremni da snimaju ono što se na dalekom istoku najviše traži – epsko skakutanje po drveću i krovovima zgrada i borbe koje više liče na nastupe Boljšoj teatra nego na cipelarenje u ulici Laze Telečkog.

I na kraju, šta kineski ratnik i rimski centurion rade zajedno, nije ni važno. Već smo videli kauboje i vanzemaljce u istom kadru pa je ta taraba smislenosti scenarija odavno sobaljena i izgažena. No, tu je trejler, pa si sami pržite moždane ćelije. 

P.K.


.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?