...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

NOVO: Emisije o filmu i muzici

27.01.2015.

Ove nedelje počinjemo sa emitovanjem tri nove autorske emisije, koje će se baviti muzikom i filmom.

.

   Novost na Omladinskom radiju su nove autorske emisije naših novinara i voditelja, koje ćemo početi da emitujemo ove nedelje. U pitanju su tri emisije koje će se baviti muzikom i filmom, svaka na drugačiji način, gostovanjima, intervjuima, prilozima, pa čak i live nastupima.
 
   Nakon dnevnog govornog programa, četvrtkom ćemo emitovati još dve emsije, i to "Superoperater" i "Hip Hop Hooray". Autor "Superoperater", novinar Petar Klaić rekao je da je će se ta emisija baviti filmom i filmskom muzikom.

   "Superoperater je emisija o filmu i filmskoj muzici. Svakog četvrtka od 18 do 19 časova vas vodimo kroz svet filmskih hitova, top lista, celuloidnih klasika, od Holivuda do malih festivala u regionu. Ova jednosatna emisija donosi pregršt informacija o novim filmskim projektima, režiserima ili glumcima, kao i najbolju filmsku muziku uz zanimljive goste i intrigantne rubrike", kazao je Klaić.

   Novinarka i voditeljka O radija Lea Kotlica najavila je emisiju "Hip Hop Hooray", koja će se baviti rep muzikom i svim onim intrigama koje su za nju vezane. Prema Leinim rečima, prva emisija ovog četvrtka u 19 časova donosi žensku rep scenu.

   "U četvrtak ću puštati pesme koje uglavnom niko, nikada nije čuo. Dok stojimo ovde i pričamo emisija je još u montaži i vrlo verovatno će da zvuči super. Svakako poslušajte moju emsiju i ako vam bude loša, recite mi slobodno, nemojte da me štedite", poručilaje Lea.    

   Posebno je zanimljiv koncept treće emisije, a zahvaljujući njojoj će u našem studiju nastupati izvođači uživo. "Uživo radio", autora i voditelja Vukašina Kartalovića – Vuleta, najavljuje sjajne nastupe subotom od 20 sati, po ugledu na globalno poznate radijske kuće.

   "Bendovi koje budem zvao u emisije mogu da izvode repertoar koji god odaberu. Bilo bi dobro da su pesme autorske, u cilju njihove promocije, ali je osnovna poenta u tome da će gosti svakako biti autorski bendovi. Tih pola sata do 40 minuta bend izvodi numere, ali je takođe i muzički urednik, odnosno može da bira koju bi pesmu, između svirke i priče, želeo da čuje u programu", objasnio je Vule.

   Prvi gost "Uživo radija" je Borko Basarić iz benda Azil 5 koji će nastupiti kao solo izvođač pod umetničkim imenom Dečak Basarić, a sledeći je Nemanja Nešić iz sastava Mali Princ.

   Nakon tri  prve emisije, u narednom periodu program će biti osvežen sa još nekoliko njih. Više informacija uskoro na našem sajtu!

   M.L.  



Možda te još zanima:

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Od Naselja do Dunava Zelenim koridorom

Udruženje za zaštitu šuma objavilo je na svojoj facebook stranici da su krenuli u akciju zagovaranja da se uradi nešto…

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Bogat koncertni program u Hali 2

U narednih par meseci, u Hali 2 Novosadskog sajma biće održano nekoliko vrlo zanimljivih koncerata namenjenih žanrovski veoma različitoj publici.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo