.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Kultura / Film

Novi izazovi na domaćoj dizajnerskoj sceni

24.12.2015.

Otvaranje PDP AllStars izložbe biće održano u ponedeljak 28. decembra u galeriji "Most" Zavoda za kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2 u 19h. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima aktuelnih domaćih dizajnera i ilustratora štampanih pomoću posebne tehnike na rizografu i trajaće u periodu od 28. decembra do 29. februara 2016.

.

Cilj PDP AllStars izložbe je da predstavi široj javnosti radove aktuelnih umetnika domaće dizajnerske scene, koji su štampani niskobudžetnom štampom. Ideja o izložbi plakata nastala je kao odgovor na temu sedme PDP konferencije kreativnih medija – LoFiHi (Lo fidelity, Hi creativity).

Ovakav koncept posvećen je istraživanju izazova i rešenja uslovljenim nekom vrstom ograničenja koje ideje autora stavljaju na test i teraju ga na pristup koji će ih prevazići, te pruža mogućnost inovacije.

Posetioci će imati priliku da vide radove autora koji su se uhvatili u koštac sa izazovima jeftine i nepredvidive rizo tehnike štampe na A3 formatu, sa maksimalno tri boje – crvenom, plavom  i crnom.

Iako je osnovna namena ove tehnike štampa visokotiražnih birokratskih proizvoda, poput različitih uplatnica i priznanica, zbog ekonomičnosti, ali i posebnog šarma koji nose otisci koji nisu uvek precizni, ali postaju sve popularniji u krugovima svetskih dizajnera i ilustratora.

Autori čiji radovi će biti izloženi su: Lazar Bodroža i Nenad Trifunović iz dizajn studija Metaklinika, Jovan TrkuljaMilan Letić. Marijana Rot i Milica Pantelić iz studija Peter Gregson, kao i Bratislav Milenković, Davor Gromilović, Monika Lang, Željko Lončar, Marina Milanović, Marko Purać, Stefan Stanojević i Mirko Žarković.

Na izložbi će takođe biti predstavljeni i pobednički radovi Ivane Radmanovac, Jovane Janković i Ivana Mesaroša, sa konkursa za dizajn plakata ovogodišnje PDP konferencije.

 

.
Mladi glumac, Đorđe Živadinović Grgur u filmskom, televizijskom i pozorišnom svetu teži ka ulogama u kojima će otkriti nešto…
.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?