...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Nedeljni vodič od 20. do 26. jula

19.07.2015.

Palić je ove nedelje jako kul mesto! Iako ne možete da se kupate u jezeru, trebalo bi da ste tu zbog Festivala evropskog filma i Summer3p festivala!

.

Ponedeljak 20. jul

Projekcija kratkih filmova koje je odabrao Francuski institut u Srbiji biće održane na Brod teatru (vreme početka prve projekcije ćemo objaviti čim saznamo). Filmovi: Na fancuski način/A la francaise (Francuska 2012), Štimer klavira/L Accordeur (Francuska, 2010), Mali krojač/Pettit tailleur (Francuska, 2010), Na kraju sveta/Au bout du monde (Francuska, 1999) i Begunica/La fugue (Francuska, 2013).

Sve selekcije na Festivalu evropskog filma na Paliću počele su prikazivanje filmova, tako da vas očekuju sjajna ostvarenja genijalnih evropskih režisera. Više o festivalu i program možete da vidite ovde.

Utorak 21. jul

Jaron Freeman Fox & The Opposite of Everything sviraće u 21 sat u Omladinskom centru CK13. The Opposite of Everything je folk družina iz Toronta predvođena Jaronom Freemanom Foxom. Kombinuju bluegrass sa indijskim zvucima, klezmerom i bluzom. Sastav čini ekipa zapažanih muzičara sa muzičke scene Toronta. Ulaz je 250 dinara.

Promociju knjige "Priče s Marsa" Srđana V. Tešina biće održana u knjižari Kulturnog centra Pančeva sa početkom u 20 časova. Pripovetke iz knjige nalaze se u više antologija savremene srpske priče, a jedna od njih uvrštena je nedavno u Antologiju najbolje evropske priče koja izlazi u SAD. "Priče s Marsa" donose kratke priče, napisane u duhu flash-fiction, o svakodnevici i zločinima, napetostima i konfliktima, tajanstvenim nestancima i bizarnim događajima, krimi zapletima i nesvakidašnjim preokretima u delu grada zvanom Mars.

U klubu Clash će od 21 sat nastupiti Concrete Dog i Trud, koji su trenutno na evropskoj turneji. Oni će doneti odličan thorn punx u Suboticu, a da biste čuli njihov nastup treba da platite ulaz 200 dinara.

Sreda 22. jul

Švajcarski progressive metalcore bend Make Me A Donut nastupiće u klubu Mladost u Subotici. Svirka počinje u 22 sata, a više informacija o ulazu biće naknadno objavljeno.

Četvrtak 23. jul

Muris Varajić predstavlja: Metalliron, konačno i u Novom Sadu! Muris je nedavno nastupao u Lazinom Teletu gde je ostavio publiku veoma željnu njegovog sledećeg nastupa, pa eto – u Firčijevom studiju u Kineskoj četvrti dolazi opet. Ulaz je 500 dinara.

Počinje Summer3p festival u Subotici! U naredna četiri dana vas očekuju dj Helga, Rick Sanders, Petar Dundov, Max Demand, Outnumbered, Garfield, Mad Matt, D Zoo i mnogi drugi! O radio će prenositi nastupe poznatih di džejeva i bendova, pa ostanite uz nas!

Svaki dan svirka u Subotici! Osim na Palićkom filmskom festivalu, na kom će ovih dana nastupiti bendovi iz Španije, Mađarske i domaći Gift, Wooden Ambulance i Neomodern, u klubu Clash će svirati Rusti iz Hrvatske. Svirka počinje u 21 sat, a ulaz je 200 dinara.

Petak 24. jul

Rusti i Voda Nad Vodama nastupiće u Omladinskom centru CK13 od 22 sata. Rusti je indie/noise/punk/rock bend iz Kutine (Hrvatska), a Voda Nad Vodama su lokalci, čije pesme nastaju kao pastiš interpretacija iskustava koje članovi benda (i ne samo oni) produkuju, distribuiraju, percipiraju.  Ulaz je 300 dinara.

Muzički festival Soundlovers ovog leta dolazi u svom sedmom izdanju, a prvi put će trajati tri dana - do nedelje 26. jula u prostoru letnje kino bašte pored gradske kuće u Zrenjaninu. Prve dve večeri zadržavaju pravac progressive house muzike, dok je treće veče – nedelja rezervisano za hip hop, trap i r'n'b ritmove. Trenutno komplet karata za sva tri dana košta 690 dinara.

Subota 25. jul

Ultra Zvučni Sessioni 14 biće održani ovog puta na Brod Teatru (levo od mosta Duga). Kao i uvek, tu su tri pozivna jam sessiona i posle toga jedan otvoreni + DJ set pre i posle sessiona, gde će nastupiti TBA. Sešni :) počinju u 21 sata, a ulaz na #UZS se ne naplaćuje, da bi bio dostupan svima. Benefit box postoji da bi posetioci dobrovoljno doprineli opstanku i razvitku ovog događaja, pa odvojite koliko možete i pokažite da taj događaj smatrate vrednim postojanja tako što ćete svoj prilog ubaciti u benefit box.

Sekkle And Cease i Soundboy Better Know predstavljaju do sada neviđenu zabavu u jamajkanskom stilu u Pelikanu. Najbolji dancehall, reggae i afrobeat koji možete čuti u gradu doneće vam di džejevi kao što su Superstar DeeJay - Superstar Hi-Fi, Selektor Bodža Kambodža, ShubbaRanking Deejay, Soundboy Better Know i Tuggish Rubbish Don. Žurka počinje u 22 sata.

Joke će nastupiti u Firčijevom studiju i svirka počinje u 22 sata. Soukous, afrobeat, hip-hop, ragga – ovo su sastojci njihovog "muzičkog koktela". Ipak, JOKE je pre svega funk i rock’n’roll sastav s britkom porukom koja iskazuje zabrinutost, pa čak i zgađenost ... a pritom nije moralistička. Ulaz je 500 dinara.

Nedelja 26. jul

Počinje Letnja džez akademija u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru koje će biti mnogo svirki i jam sessiona na nekoliko lokacija u gradu. Više o programu ovde.

Simargal's quest LARP – the Beast biće održan na Popovici. Duboko u šumi Angdur, živi jedno stvorenje koje ne da mira šumarima, a ni okolnim selima. Lord Šumocrv II je nekoliko puta slao vojnike da pronađu to čudovište i da ga ubiju, ali se nikada ni jedan vojnik nije vratio... Živ... Vraćali bi se kao nemrtvi i napadali svakoga na koga naiđu. Lord Šumocrv je znao da ne može da se izbori sa tim čudovistem, te je postavio oglas na tablama raznih krčmi - potrebni hrabri ratnici u provinciji Šumokraj. U pitanju je čudovište, nagrada velika!

J.Ž.

 

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo