...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Podcast

Edukacija na TikTok-u

21.04.2021. · 13:26

U emisiji U kakvoj zemlji želim da živim bavimo se pozitivnim primerima koje možemo da usvojimo iz drugih zemalja, kao i dobrim zakonima koji postoje kod nas, ali se ne primenjuju u potpunosti. Slušajte nas svake srede od 11 časova. 

.

Iako TikTok postoji nekoliko godina, u poslednje vreme broj korisnika ove društvene mreže svakodnevno raste. Ova platforma se prvenstveno zvala Musical.ly, a 2018. godine dobija poznati naziv koji već tada udvostručuje broj preuzimanja aplikacije. Multimedijalnost, brza montaža, kreativnost i mnogobrojni filteri i efekti doprineli su da kod mladih Instagram i Fejsbuk odu u drugi plan. 

Kratki video snimci na TikToku omogućili su mnogima da postanu veoma popularni, gledani i praćeni milionskim brojem korisnika. Osim toga mnoge pesme, filmovi i serije su vraćene u život ili proslavljene upravo kroz TikTok.

Namenjen i korišćen prvenstveno za zabavu, TikTok je vrlo brzo postao broj jedan među mladima. Međutim, kao što postoje sadržaji koji su zabavni, uvredljivi ili opasni, na ovoj platformi se promoviše i nauka i obrazovanje.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:20 Tehnologija

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo