...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

MikroFAF konkurs za kratke amaterske i profi filmove

11.06.2019.

Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi naziv "Power edition". Festival će biti održan od 10. do 13. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

.

Kako navode organizatori, kratke filmove mogu prijaviti autori svih uzrasta i zanimanja, u četiri kategorije.

Kategorija kratki "uradi-sam" film odnosi se na filmove svih tematskih interesovanja, rodova i tehnika izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni...), nastale bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Kategorija nezavisni kratki film uključuje filmske profesionalce i filmove koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih i producentskih pritisaka.

Power film je kategorija koja posvećuje pažnju filmovima koji slave pozitivnu i kreativnu snagu, koji se bave snagom i moći, ali i onima koji se bave borbom protiv destruktivne moći. Žanr i filmska vrsta u ovoj kategoriji nisu određeni, navode organizatori.

Budući da je poslednjih godina primetan kvantitativan i kvalitativan napredak u pogledu učešća veoma mladih autora, u jubilarnom izdanju MikroFAF uvodi i specijalnu kategoriju juniorskog filma za mlade autore koji u momentu nastanka filma nisu imali više od 18 godina.

vizualk jpg
Rok za dostavljanje filmova je 31. jul, a maksimalan broj radova po autoru je tri. Pravila konkursa nalažu i trajanje filma do 15 minuta. Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora ili filma, a filmovi koji nisu na srpskom, hrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati prevod na jedan od tri pomenuta jezika.

Filmovi se prijavljuju putem Film Free Way platforme, a autori iz Ex-Yu zemalja se mogu prijaviti i elektronskim putem, ukoliko nemaju nalog na FFW platformi. To mogu učiniti podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace, Yousendit, FileConvoy i sl.) i slanjem podataka na e-mail festivala mikro.faf@gmail.com, nakon čega će se film(ovi) smatrati prijavljenim.

Podaci koje je neophodno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (maksimalno 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (maksimalno 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Autor treba da naznači i za koju kategoriju prijavljuje film.

Prema propozicijama konkursa, jednom prijavljen film nije moguće odjaviti, a festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta, kao deo selekcije festivalskog programa, uz obaveštavanje autora, ali i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.

Festival organizuje Udruženje "Satibara", a za više informacije možete im se obratiti putem mejla mikro.faf@gmail.com.

Možda te još zanima:

.

Filmski Front: Publika voli male filmove

Međunarodni festival kratkog metra Filmski Front raspisao je konkurs za volontere na ovogodišnjem festivalu koji će biti održan od 26. do 29.…

.

The Irishman – Balada o krvavom moleru

Žanr: biografski, krimi, drama Režiser: Martin Skorseze Uloge: Robert De Niro, Al Paćino, Džo Peši Trajanje: 209 minuta

.

Gluma je život, ne profesija

Pozorište Promena može se pohvaliti da ima predstavu koja se rasproda čim se nađe na repertoaru. U pitanju je predstava…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. decembra

Decembarski petak 13. baksuzan je samo zbog slatkih muka od velikog izbora gde otići te večeri. Do petka, čekirajte ono što…

.

Vredi pročitati: "Ja sam StaŠa"

Glumica Isidora Vlček preporučila je knjigu za koju kaže da opisuje Novi Sad na savremen način. 

.

Radionice "Telo kao instrument" tri puta tokom decembra

Pozorišna i muzička grupa Alice in WonderBand tokom decembra organizovaće u Novom Sadu, Bečeju, Paliću i Beogradu niz predstava, radionica,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo