...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Kultura / Film

MikroFAF konkurs za kratke amaterske i profi filmove

11.06.2019.

Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi naziv "Power edition". Festival će biti održan od 10. do 13. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

.

Kako navode organizatori, kratke filmove mogu prijaviti autori svih uzrasta i zanimanja, u četiri kategorije.

Kategorija kratki "uradi-sam" film odnosi se na filmove svih tematskih interesovanja, rodova i tehnika izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni...), nastale bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Kategorija nezavisni kratki film uključuje filmske profesionalce i filmove koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih i producentskih pritisaka.

Power film je kategorija koja posvećuje pažnju filmovima koji slave pozitivnu i kreativnu snagu, koji se bave snagom i moći, ali i onima koji se bave borbom protiv destruktivne moći. Žanr i filmska vrsta u ovoj kategoriji nisu određeni, navode organizatori.

Budući da je poslednjih godina primetan kvantitativan i kvalitativan napredak u pogledu učešća veoma mladih autora, u jubilarnom izdanju MikroFAF uvodi i specijalnu kategoriju juniorskog filma za mlade autore koji u momentu nastanka filma nisu imali više od 18 godina.

vizualk jpg
Rok za dostavljanje filmova je 31. jul, a maksimalan broj radova po autoru je tri. Pravila konkursa nalažu i trajanje filma do 15 minuta. Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora ili filma, a filmovi koji nisu na srpskom, hrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati prevod na jedan od tri pomenuta jezika.

Filmovi se prijavljuju putem Film Free Way platforme, a autori iz Ex-Yu zemalja se mogu prijaviti i elektronskim putem, ukoliko nemaju nalog na FFW platformi. To mogu učiniti podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace, Yousendit, FileConvoy i sl.) i slanjem podataka na e-mail festivala mikro.faf@gmail.com, nakon čega će se film(ovi) smatrati prijavljenim.

Podaci koje je neophodno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (maksimalno 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (maksimalno 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Autor treba da naznači i za koju kategoriju prijavljuje film.

Prema propozicijama konkursa, jednom prijavljen film nije moguće odjaviti, a festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta, kao deo selekcije festivalskog programa, uz obaveštavanje autora, ali i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.

Festival organizuje Udruženje "Satibara", a za više informacije možete im se obratiti putem mejla mikro.faf@gmail.com.

Možda te još zanima:

.

Filmski Front: Publika voli male filmove

Međunarodni festival kratkog metra Filmski Front raspisao je konkurs za volontere na ovogodišnjem festivalu koji će biti održan od 26. do 29.…

.

Ono što ti je najteže, najviše te nauči

Veliki broj profesija pogođen je koronavirusom i zabranom večih okupljanja. Među njima i gluma. Posle pet meseci pauze, mladi glumac…

.

Vredi pročitati: "Katmandu"

Srđan Đurđević, jedan od pokretača kultne novosadske knjižare koja svira Bulevar Books i urednik muzičkog programa knjižare, preporučio nam je knjigu…

.

Psi pričaju svoje filmske priče

Rediteljka Tanja Brzaković iz Beograda nakon dva veoma uspešna ostvarenja, "Jovica i njegovi zubi" i "Doći će žuti ljudi sa…

.

Isključi mozak, uključi emocije

Performans kao vid umetnosti nastao je još šezdesetih godina prošlog veka, a poslednjih godina je sve popularniji. Naš sagovornik Rade…

.

Gos'n Bandar kao Piknikaso!

Miroslav Majkić u domaćem muzičkom podzemlju poznatiji je kao Gos'n Bandar, a njegov bend Piknik do sada je objavio tri…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo