.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Film

MikroFAF konkurs za kratke amaterske i profi filmove

11.06.2019.

Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi naziv "Power edition". Festival će biti održan od 10. do 13. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

.

Kako navode organizatori, kratke filmove mogu prijaviti autori svih uzrasta i zanimanja, u četiri kategorije.

Kategorija kratki "uradi-sam" film odnosi se na filmove svih tematskih interesovanja, rodova i tehnika izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni...), nastale bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Kategorija nezavisni kratki film uključuje filmske profesionalce i filmove koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih i producentskih pritisaka.

Power film je kategorija koja posvećuje pažnju filmovima koji slave pozitivnu i kreativnu snagu, koji se bave snagom i moći, ali i onima koji se bave borbom protiv destruktivne moći. Žanr i filmska vrsta u ovoj kategoriji nisu određeni, navode organizatori.

Budući da je poslednjih godina primetan kvantitativan i kvalitativan napredak u pogledu učešća veoma mladih autora, u jubilarnom izdanju MikroFAF uvodi i specijalnu kategoriju juniorskog filma za mlade autore koji u momentu nastanka filma nisu imali više od 18 godina.

vizualk jpg
Rok za dostavljanje filmova je 31. jul, a maksimalan broj radova po autoru je tri. Pravila konkursa nalažu i trajanje filma do 15 minuta. Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora ili filma, a filmovi koji nisu na srpskom, hrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati prevod na jedan od tri pomenuta jezika.

Filmovi se prijavljuju putem Film Free Way platforme, a autori iz Ex-Yu zemalja se mogu prijaviti i elektronskim putem, ukoliko nemaju nalog na FFW platformi. To mogu učiniti podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace, Yousendit, FileConvoy i sl.) i slanjem podataka na e-mail festivala mikro.faf@gmail.com, nakon čega će se film(ovi) smatrati prijavljenim.

Podaci koje je neophodno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (maksimalno 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (maksimalno 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Autor treba da naznači i za koju kategoriju prijavljuje film.

Prema propozicijama konkursa, jednom prijavljen film nije moguće odjaviti, a festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta, kao deo selekcije festivalskog programa, uz obaveštavanje autora, ali i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.

Festival organizuje Udruženje "Satibara", a za više informacije možete im se obratiti putem mejla mikro.faf@gmail.com.

.
Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao do…
.
Mladi glumac, Đorđe Živadinović Grgur u filmskom, televizijskom i pozorišnom svetu teži ka ulogama u kojima će otkriti nešto…
.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?