.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Film

"Green book" favorit američkih producenata

21.01.2019.

Vreme je da počnemo da razmišljamo o Oskarima, jer je Američko udruženje producenata dalo prve naznake koji bi filmovi mogli biti glavni favoriti.

.

Film "Green Book" dobio je glavnu nagradu na dodeli nagrada Američkog udruženja producenata i postao prvi veliki konkurent za nagradu Oskar ove godine. Green book je isplivao ispred naslova poput "Roma", "Zvezda je rođena" i "Crni panter".

Film "Green Book" predvode glumci Maheršala Ali i Vigo Mortensen u glavnim ulogama, odvija se u šezdesetim godinama 20. veka i govori o odnosu afro-američkog muzičara i italijansko-američkog vozača koji ga vozi na turneju na jugu SAD.

Pre ove nagrade, film je zaradio tri Zlatna globusa, za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedije, najbolji scenario i najbolju mušku sporednu ulogu za Maheršalu Alija.

Deset filmova bilo je nominovano za glavno priznanje Američkog udruženja producenata, nagradu Deril Zanuk, uključujući "BlacKkKlansman", "Boemska rapsodija", "Crazy Rich Asians", "The Favourite", "A Quiet Place" i "Vice".

Film Freda Rodžera "Won't You Be My Neighbor?''  pobedio je u kategoriji dokumentarnog filma, a film "Spider-Man: Into the Spider-Verse" osvojio je nagradu za animirani film na dodeli nagrada PGA američkih producenata.

.
U okviru strip izložbe ''Ona se budi/ BD égalité", u medijateci Francuskog instituta možete pratiti i ciklus projekcija ''Strip…
.
Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...
.
Ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'' biće održan u medijateci Francuskog instituta, u okviru strip izložbe ''Ona…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?