.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Kultura / Film

"Green book" favorit američkih producenata

21.01.2019.

Vreme je da počnemo da razmišljamo o Oskarima, jer je Američko udruženje producenata dalo prve naznake koji bi filmovi mogli biti glavni favoriti.

.

Film "Green Book" dobio je glavnu nagradu na dodeli nagrada Američkog udruženja producenata i postao prvi veliki konkurent za nagradu Oskar ove godine. Green book je isplivao ispred naslova poput "Roma", "Zvezda je rođena" i "Crni panter".

Film "Green Book" predvode glumci Maheršala Ali i Vigo Mortensen u glavnim ulogama, odvija se u šezdesetim godinama 20. veka i govori o odnosu afro-američkog muzičara i italijansko-američkog vozača koji ga vozi na turneju na jugu SAD.

Pre ove nagrade, film je zaradio tri Zlatna globusa, za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedije, najbolji scenario i najbolju mušku sporednu ulogu za Maheršalu Alija.

Deset filmova bilo je nominovano za glavno priznanje Američkog udruženja producenata, nagradu Deril Zanuk, uključujući "BlacKkKlansman", "Boemska rapsodija", "Crazy Rich Asians", "The Favourite", "A Quiet Place" i "Vice".

Film Freda Rodžera "Won't You Be My Neighbor?''  pobedio je u kategoriji dokumentarnog filma, a film "Spider-Man: Into the Spider-Verse" osvojio je nagradu za animirani film na dodeli nagrada PGA američkih producenata.

.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
.
Vojvođanski građanski centar otvorio je konkurs za program "Prvi kadar Sarajevo/Prizren", koji pruža priliku mladim ljudima iz…
.
Međunarodni festival jednominutnog filma "Mister Vorky" biće održan šesti put od 29. maja do 2. juna u Rumi. U dva takmičarska…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?