...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Kultura / Film

"Gospodar prstenova" ili "Kuća zmaja"?

06.09.2022.

Dve najočekivanije serije ove sezone, "Gospodar prstenova - Prstenovi moći" i "Kuća zmaja" su konačno imale svoje premijere i sada je vreme da vidimo ko je privukao više gledalaca.

.

Foto: Amazon Prime

Premijera prve dve epizode serije "Gospodar prstenova - Prstenovi moći" najgledanija je u petnaestogodišnjoj istoriji servisa Amazon Prime. Više od 25 miliona gledalaca je bilo uz najskuplju seriju svih vremena, saopšteno je iz ovog striming servisa. Prvu epizodu serije "Kuće zmaja" gledalo je oko 20 miliona gledalaca, saopštio je HBO, tako da su "Gospodari prstenova" zvanično pretekli "Kuću zmaja" po gledanosti.

"Nekako je prirodno da su nas Tolkinove priče, koje su među najpopularnjima u svetu i ono što mnogi smatraju pravim poreklom žanra naučne fantastike, dovele do ovog trenutka", izjavila je Dženifer Salke iz Amazona.

"Kuća zmaja" je ipak na "drugom" mestu

"Gospodar prstenova" je najskuplja serija u istoriji Amazona, a kako prenosi RTS, kompanija je na svom servisu "Prajm video" na 72 sata zaustavila mogućnost korisnicima da ocene seriju. Smatrajući da ima posla sa "oragnizovanim ostavljanjem negativnih komentara" kompanija je saopštila da će, kada vrati tu mogućnost, ocenu moći da daju samo oni koji su odgledali "Prstenove moći".

Seriju prate brojni negativni komentari

"Amazon" svoj potez pravda velikim brojem, kako kažu, lažnih ocena i kritika od strane takozvanog "anti woke" pokreta ljudi koji kao najveći problem serije vide rasnu diverzifikaciju likova, odnosno da vilenjake i patuljke igraju glumci koji nisu bele puti.

(24sedam)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kaleidoscope: Prva nelinearna serija

Netfliksova serija "Kaleidoscope" donosi novo iskustvo gledanja, jer će njene epizode moći da se gledaju bilo kojim redosledom.

.

"1899": Sporogoreća misterija na okeanu

"Dark“ je serija koja nam je vratila poverenje u filmsku misteriju i pokazala da i dalje imamo dovoljno strpljenja i…

.

Peta sezona "Stranger Things": Savršen završetak priče

Glumac Dejvid Harbor veruje da će poslednja, peta sezona serije "Stranger Things", imati savršen završetak, odnosno da će biti "pun…

.

Nova serija "1923": Surovi život na Divljem zapadu

Čuveni glumci čija karijera i dalje traje sa jednakim uspehom kao na njihovom početku, Harison Ford i Helen Miren, zajedno…

.

Serija o Indijani Džounsu?

Popularni filmski serijal Indijana Džouns možda dobije novi život na malim ekranima.

.

Konačno stigla peta sezona Krune!

Peta sezona "Krune", globalno popularne serije o britanskoj monarhiji, u sredu je objavljena na Netfliksu koji je, pod teretom burnih…

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo