...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Film and Chips fest

05.01.2015.

    Kulturni centar Zrenjanina počinje sa filmskim programom i to već od 16. januara kada je na redu festival novog britanskog filma pod nazivom Film and Chips. 

.

   Britanska kinematografija je jedna od omiljenijih našoj publici i tokom godina promovisala je čitavu generaciju novih autora koji svojim ostvarenjima privlače sve više pažnje, kaže za O radio Ankica Dostanić iz Kulturnog centra Zrenjanina.

   Cilj festivala Film and Chips je da ova nova imena predstavi što većem broju ljubitelja sedme umetnosti, što je i osnovni razlog za koncept prikazivanja celog repertoara na više mesta istovremeno. Na ovaj način, takođe, želja je da se doprinese poboljšanju distibucije umetničkih filmova u Srbiji i pre digitalizacije većeg broja bioskopskih sala.

   Festival će otvoriti film „X+Y“ Morgana Matjusa koji je bio prikazan na Londonskom filmskom festivalu jesenas. Osim ovog ostvarenja, naša publika će imati priliku da vidi još pet filmova, između ostalih i „Ponos” reditelja Metjua Varkusa. Ova komedija  nedavno je proglašena za najbolji film Britanskog nezavisnog filma i predstavlja neku vrstu ostrvskog pandana Dragojevićeve „Parade“.

   Osim projekcija predviđen je i obrazovani program za profesionalce, koji realizuje Filmska asocijacija Srbije.

   Festival će se paralelno održati u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Čačku, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Valjevu.

Program festivala

Petak, 16. januar

19:00 Bafta Shorts, izbor kratkih filmova

21:00 X+Y, drama

Subota, 17. januar

19:00 Bezbroj mogućnosti, dokumentarni

21:00 Ponos, komedija

Nedelja, 18. januar

19:00 Ti (mi) ja, drama

21:00 Lilting, drama

  J.M.

Možda te još zanima:

.

Muzika koja ljudima prenosi lepu energiju

Iz Zrenjanina je na nedavno održani Festival uličnih svirača doputvao bend Neke face i sa sobom doneo odličnu kombinaciju ska…

.

Prva pametna zgrada u Banatu

Prva pametna zgrada u Banatu, površine oko 500 kvadratnih metara, u koju je uloženo blizu 400.000 evra i u kojoj…

.

Predstave SNP-a u tri grada tokom aprila

Nakon 24. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu, Srpsko narodno pozorište tokom celog aprila putuje po Srbiji.

.

Zašto je voz sporiji od maratonca?

Nedavno je završena rekonstrukcija 96 kilometara pruge od Novog Sada do Zrenjanina, čime je posle sedam godina obnovljena železnička linija…

.

Upornom borbom do lifta na fakultetu

Život studentkinje Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, Milice Knežević, do pre nekoliko nedelja nije bilo lak. S obrzirom na…

.

Glumci imaju pravo na javnu reč

Mladi zrenjaninski glumac Dejan Karlečik osvojio je nagradu za glavnu mušku ulogu na nedavnom 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine. Svojom ulogom…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo