...
TRENUTNO18:45 - 19:00Lampica

Kultura / Film

Besplatan bioskop u ScenLabu

10.03.2016.

Studenti scenske arhitekture, tehnike i dizajna Fakulteta tehničkih nauka rešili su da organizuju bioskop na fakultetu i to ne bilo kakav! Puštaće klasike filmske umetnosti, jer oni retko kada mogu da se nađu u bioskopu.

.

Četvrtkom uveče, od 20.30h u ScenLabu, odnosno učionici u prizemlju Fakulteta tehničkih nauka, okupljaju se studenti kako bi se filmski obrazovali. Počeli su sa projekcijama filmova tek prošle nedelje, a već su popunili veliku učionicu do koje se najbrže dolazi sa ulaza gde je i biciklistički parking.

"Osnovna ideja je da se na filmsko platno vrate klasici evropske i svetske kinematografije, ali ne samo to nego i da napravimo balans između starijih filmova i savremenih autorskih filmova. Posle svakog filma, svi posetioci su pozvani da učestvuju u diskusiji, bez ikakvih pretenzija da to budu velika tumačenja, čisto amaterski", kaže jedan od studenata organizatora Dušan Vukmirović i dodaje da ih profesori podržavaju i da su pokrenuli bioskop jer su želeli da rade nešto van nastave. 

Ulaz je na sve projekcije besplatan, a večeras će u 20 sati i 30 minuta biti prikazan filma "Andrej Rubljov" Andreja Tarkovskog. Kroz priču o velikom ruskom slikaru i ikonopiscu iz petnaestog veka Andreju Rubljovu, koji je naslikao ikonu Svete Trojice, Tarkovski prati psihologiju stvaralačkog čina i duševno stanje koje u umetniku izaziva društvo.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Napravi svoj bioskop

"21114 Film fest" biće održan na Novom naselju od 31. avgusta do 3. septembra na nekoliko lokacija na otvorenom. Osim…

.

Stiže novi film o detektivu Herkulu Poarou

Studio 20th Century Fox je objavio trejler za nadolazeći triler "A Haunting in Venice", filmsku adaptaciju romana "Hallowe’en Party", spisateljice…

.

Barbi ili Openhajmer: Ko će više zaraditi?

Ovih dana se najviše priča o filmovima o Barbi i Openhajmeru, koji u bioskope dolaze istog dana, a sada se…

.

Mendes odbio da režira novog Bonda

Režiser filmova "Skajfol" i "Spektra" Sem Mendes neće raditi na novom delu avantura Džejmsa Bonda. Mendes je priznao da je…

.

"Tvorac" Gareta Edvardsa stiže u bioskope

Nakon filmova "Čudovišta", "Godzila" i "Odmetnik-1" reditelj i scenarista Garet Edvards snimio je novi naučnofantastični film, "Tvorac" (The Creator), koji…

.

"Nemoguća misija" puni bioskope

Sedmi deo franšize "Nemoguća misija" uspeo je da zaradi 235 miliona dolara u prvoj nedelji prikazivanja u bioskopima širom sveta.

  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo