...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura

Exitov konkurs za mlade bendove

21.04.2015.

Exit festival i Studentski kulturni centar Novog Sada pokrenuli su konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. do 12. jula. Bendovi, disk džokeji i svi muzičari od danas (21.04.) se mogu prijaviti preko aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do ponedeljka, 4. maja. 

.

Direktor Exita Dušan Kovačević kaže da je to nastavak konkursa iz ranijih godina, a ideja vodilja bila je da se festival učini što zabavnijim i kreativnijim.

"Vrlo brzo smo se razumeli sa SKCNS sa željom da Exit učinimo boljim i kvalitetnijim i da sa kvalitetnim selektorskim timom ojačamo tu instituciju. Osim toga, što je veoma važno, da pomognemo mladim bendovima da ih vidi međunarodnia publika i da, zahvaljujući vezama koje Exit ima u festivalskoj industriji i sa drugim festivalima, da im omogućimo da se probiju ne samo ovde, nego da eventualno naprave uspešne međunarodne karijere", kaže Kovačević.

Zdravko Vulin iz SKCNS-a rekao je da sa Exitom ima vrlo dobru komunikaciju te da bi najveći festival kod nas mogao da uradi konkursom nešto što niko drugi ne može.

"Exit može da motiviše veliki broj muzičara da se predstave na festivalu i da dobiju pažnju kakvu nigde drugde ne mogu dobiti. Stoga smo zamolili žiri sastavljen od ljudi koji su potvrđeni u svojim profesijama, da preslušaju sve koji se prijave i naprave dobru selekciju. Time ćemo dobiti presek žive scene", rekao je Vulin.

U žiriju je Konstantin Polzović iz Exit tima, koji kaže da je oduvek postojalo ogromno interesovanje mladih bendova, muzičara i DJ-eva.

"Kako je Exit postajao veći, tako se pojavljivalo sve više muzičara zainteresovanih za nastup. Stizale su prvo desetine, pa stotine, i evo sad na hiljade prijava. Ove godine smo otvorili veliki prostor za nastup mladih izvođača. Na Fusion, Future shock, Trance i Urban bug binama moći će da nastupi oko 40 izvođača koji na našem sajtu mogu da ostave podatke i pesme za Sound claud, na osnovu čega ćemo birati samo najbolje", rekao je Polzović.

Zainteresovani muzičari treba da otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa preko svetskog striming servisa SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2015. godinu.

Selektorski tim čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije „Bunt“ Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće „Lampshade Media“ Nikola Jovanović, suosnivač novosadskog „Koncerta godine“ i muzički urednik Radija Novi Sad Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije „Gruvanje“ Dušan Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad Igor Zgro Todorović.

Pored glasova programske produkcije Exit festivala i selektorskog tima, i publika će dati svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na društvenim mrežama Facebook, Twitter i SoundCloud imati i veću šansu da budu odabrani za nastup na Exitu!

Petar Klaić

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo