...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Kultura / Strip

Deveti međunarodni konkurs za manga radove

26.04.2015.

Japanska ambasada u Srbiji će u ponedeljak 27. aprila otvoriti "Deveti međunarodni konkurs za manga radove", koji će trajati do 12. juna.

.

Najbolji manga rad će biti nagrađen zlatnom medaljom, dok će drugoplasirana tri rada dobiti srebrnu medalju.

Dobitnici nagrada će biti pozvani u Japan od strane Japanske fondacije, da prisustvuju ceremoniji dodele nagrada u januaru 2016. godine. Tokom boravka u Japanu moći će da razmene iskustva i mišljenja sa nekim od najboljih manga autora i da posete neke od najeminentnijih izdavačkih kuća.

Svi zainteresovani iz Srbije i Crne Gore svoje aplikacije mogu poslati na adresu: Japanske ambasade u Srbiji sa naznakom „Aplikacija za Deveti međunarodni konkurs za manga radove“, ulica Trešnjinog cveta 13, 11070 Novi Beograd.

Zainteresovani se mogu prijaviti i direktno na adresu Devetog međunarodnog konkursa za Manga radove: P.O. Box MBE 335, The Ninth International MANGA Award Executive Committee, 1F MOF Kandaiwamoto-cho Bbldg, 3-8-16 Iwamoto-cho Chiyoda-ku Tokyo, JAPAN , 101-0032. Malo komplikovana adresa ali ovo je konkurs koji izaziva bujicu oduševljenja među svima koji vole ovu vrstu umetnosti, pa vredi pokušati!

Ovaj međunarodni konkurs osnovan je u maju 2007. godine na inicijativu tadašnjeg ministra spoljnih poslova, g. Taroa Asa, sa ciljem da se nagrade najbolji manga autori i da se na taj način doprinese popularizaciji manga kulture širom sveta.

Detaljne informacije o uslovima konkursa i neophodni formulari mogu se preuzeti na sajtu www.manga-award.jp.

Izvor:RTV

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Uzumaki"

Urednica ciklusa posvećenog anime filmovima, koji je nedavno održan u CK13, Marija Mitić ove nedelje preporučuje mangu "Uzumaki" Đunđi Ita.

.

Ubica demona: manga za smejanje, plakanje i vrištanje

"Ubica demona" ili u originalu "Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba" manga je koja je konačno dobila i srpski prevod zahvaljujući…

.

Primer dobrog horora

Dosada je đavolje igralište. Zato je valjda šinigami (otelotvorenje smrti u japanskoj kulturi) pod imenom Rjuk, nemajući ništa pametnije da…

.

Zanosan svet koji proždiru Titani

Sve što je ostalo od čovečanstva spaseno je u gradu okruženom gigantskim zidovima, podignutim u tri koncentrična kruga. Izvan tih…

.

Za ljubitelje mangi i anima

Postoji mnoštvo blogova na temu anima i mangi, ali kako u moru svih njih naći ono što vam odgovara? Imamo…

.

Kreativnost ne može biti bolja ili lošija

Već mesec dana u Poklon zbirci Rajka Mamuzića svake subote održavaju se besplatne strip i manga radionice. Namenjene su prvenstveno…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo